Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kazao je da je obitelj Todorić stvorila Agrokor, ali ga je i upropastila, a Vlada je učinila sve da spasi tvrtke iz koncerna i cijelo gospodarstvo.


-Vlada je donijela prijedlog zakona koji je gospodin Todorić sam prihvatio da se provodi, i to je to - kazao je ministar poljoprivrede komentirajući objavu Ivice Todorića u kojoj je prozvao Vladu da je povlačila političke poteze želeći steći kontrolu nad tim koncernom.

Ministar državne imovine Goran Marić kazao je da je bivša uprava Agrokora dovela kompaniju do okolnosti u kojima je sada, u nezavidnu situaciju, ali i sve dobavljače i vjerovnike. U Todorićeve motive za optužbe prema Vladi ne može ulaziti.

-Najvažnije je da Agrokor kao sustav funkcionira, da isplaćuje dobavljačima, da je sezona bila dobra i da je i vjerovnicima i OPG-ovima isplaćeno, a stara uprava to ne bi dozvolila i firma bi otišla u stečaj, a ljudi ostali bez posla - istaknuo je Marić.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić nije uopće htjela komentirati objavu Ivice Todorića.

-Zar vi mislite da je Ivica Todorić stvarno toliko važan da bi Vlada komentirala i da bih se ja brinula za tuđe blogove? - upitala je Dalić, odgovorivši time na pitanje novinarke kako komentira objavu Ivice Todorića u kojoj je prozvao Vladu da je povlačila političke poteze želeći steći kontrolu nad Agrokorom.

Podsjetimo, Ivica Todorić je u priopćenju za javnost zaprijetio da će poduzeti sve pravne korake koji su mu na raspolaganju kako bi dokazao da je donošenje lex Agrokor bilo neustavno i usmjereno prema nacionalizaciji privatne imovine. Za njega je to slučaj "otimanja privatnog vlasništva kakav nije zabilježen u suvremenoj Europi".

Tvrdi i da su on i Uprava Agrokora potpisali aktivaciju zakona "pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem".

Navodi i da su protiv Agrokora pokrenute brojne sudske tužbe, da je "prihod pao za oko 20 posto, a sinergije koje vrijede milijarde nesmiljeno se uništavaju".

 

M.M.