Komentirajući izjavu Milorada Pupovca o generalu Janku Bobetku, prof. Andrija Hebrang je istaknuo da bi Pupovac prije bio procesuiran pred hrvatskim pravosuđem, kad bi ono postojalo, nego general Bobetko pred međunarodnim.

-Što se tiče gospodina Pupovca, da postoji hrvatsko pravosuđe koje bi bilo utemeljeno na obrani hrvatskih nacionalnih interesa, onda bi prije Pupovac bio procesuiran na domaćim, nego Bobetko na međunarodnim sudovima - istaknuo je Hebrang u izjavi za Direktno.hr.

Nije izneneđen što general Bobetko nema svoju ulicu u Zagrebu.

-General Bobetko je već davno trebao imati ulicu u Gradu Zagrebu. Ali ne čudi me što je nije dobio jer kad svoj spomenik nema Franjo Tuđman, utemeljitelj moderne Hrvatske i vođa otpora protiv srpskog fašizma 1990-ih, onda se ne treba čuditi da svoju ulicu nema niti Janko Bobetko - podsjeća Hebranga.

Podsjetio je da nitko nije kriv do pravomoćne presude.

-Prvo, Milorad Pupovac bi trebao pročitati temeljne zakone jedne demokratske države, koji govore da nitko nije kriv do pravomoćne presude. I drugo, mi znamo da je Haaški tribunal politički sud koji je, kao što vidimo, svoje ključne optužbe promijenio iz temelja - sjetimo se teških optužbi protiv naših generala, koje su kasnije odbačene".

 

M.M.