Američki odvjetnik hrvatskih korijena Luka Mišetić upozorio je na društvenim mrežama kako Milorad Pupovac, izjednačavajući generala Janka Bobetka sa Miloševićem, Dokmanovićem i Babićem, svjesno obmanjuje hrvatsku javnost.

-Pupovac obmanjuje hrvatsku javnost! Milan Babic je pravomoćno osudjeni ratni zlocinac, a Miloševic proglašen član UZP u presudi Martiću - napisao je Mišetić na svome Twitter profilu.

Šokantnom smatra i činjenicu da Miloradu Pupovcu nije poznata činjenica da je Milan Babić osuđen na 13. godina zatvora.

-Šokantno je da Pupovac ne zna da je vodja pobunjenih Srba Milan Babić priznao krivnju i pravomoćno osudjen na 13 godina - ocijenio je Mišetić.

Za Mišetića osobito šokantno djeluje da Pupovac ne zna, ili ne želi znati, kako je ratni predstavnik pobunjenih Srba "pravno ostao nevin."

-Takodjer je šokantno da današnji predstavnik hrvatskih Srba misli da je ratni predstavnik pobunjenih Srba "pravno ostao nevin." - zaključuje odvjetnik generala Ante Gotovine.

Podsjetimo, na najave o imenovanju zagrebačke ulice po ratnom generalu Janku Bobetku u novozagrebačkom naselju Podbrežje, reagirao je saborski zastupnik SDSS-a i predsjednik Srpskog narodnog vijeća, Milorad Pupovac, usporedivši generala Hrvatske vojske sa Slobodanom Miloševićem, Slavkom Dokmanovićem i Milanom Babićem.

 -Osobe osuđene za ratne zločine sasvim sigurno ne bi trebale imati ovakvu vrstu počasti. Što se, pak, tiče onih koji su optuženi u Haagu, a umrli su prije presude, podsjećam da je niti, primjerice, Slobodan Milošević nije doživio. Kao ni vukovarski gradonačelnik Slavko Dokmanović. Milan Babić objesio se dok je čekao pravomoćnu presudu. Oni su, dakle, kao i Bobetko, pravno ostali nevini. Sugerirao bih stoga onima koji će odlučivati o dodjeli ulice Bobetku da prethodno pročitaju njegovu optužnicu i nakon toga razmisle hoće li to učiniti – preporučuje Pupovac u izjavi za Novi list.

 

M.M.