Više osoba za koje se sumnja da su povezane s požarima privedeno je u Knin, a navodno je riječ o pet maloljetnika i jednom 18-godišnjaku. Mediji javljaju da su četvorica iz sela Radića Donjih, a ostala dvojica državljani su Srbije, njihovi rođaci koji ljeti dolaze u selo. 

Ni ministar Davor Božinović ne isključuje mogućnost podmetanja požara.

-Ne mogu isključiti da se možda radi i o podmetnutim požarima. Sedam osoba je privedeno zbog osnovane sumnje za podmetanje požara, radimo izvide - rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u središnjem Dnevniku HRT-a.

Najavio je detaljnu analizu.

-Postoje određene izvidne radnje prema pojedincima u vezi s požarom u Kistanjama. Detaljno ćemo analizirati sustav kako bismo dali odgovore pripremajući se za sljedeću požarnu sezonu. Bojim se da požare u budućnosti ne možemo izbjeći, i zbog klimatskih uvjeta. Sustav mora na to dati odgovore. Ovo nije klasična sezona, analiza neće biti klasična, vjerojatno ni zaključci - rekao je.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišli su u ponedjeljak požarišta na benkovačkom području.

Ministar Krstičević je rpodsjetio kako je ove godine bilo preko 12.000 letova, od toga 2.000 na požarištima. Bačeno je preko 60.000 tona vode, potrošeno 1,2 milijuna litara goriva. Dodao je kako je trenutačno angažirano oko 100 vojnika te da je u pripremi još 200 vojnika.

M.M.