Nikakvo iznenađenje – javnost je danas saznala da ministar financija Zdravko Marić nije uzimao riječ na sjednici Nadzornog odbora HBOR-a od 20.12.2016., na kojoj se raspravljalo o kreditima tvrtkama iz sustava „Agrokor“ (Zvijezda d.d., Ledo d.d., Jamnica d.d. i PIK Vrbovec d.d.). Audio snimka materijalni je dokaz koji potvrđuje tu činjenicu i nakon njezina pojavljivanja, oni koji su smišljeno širili laži „istjerani su na čistinu“.

Bivši ministar zaštite okoliša i energetike (i u tom kritičnom razdoblju član Nadzornog odbora HBOR-a), naglo je „osvježio“ sjećanje, ujeo se za jezik i ispričao ministru zbog klevete – naravno, čim je suočen s nepobitnim dokazima da je ono što je tvrdio posljednja 2 dana čista laž.

Što se drugog saborskog zastupnika MOST-a (Nikole Grmoje) tiče, njemu ne može pomoći ni snimka.

Grmoja je zabrazdio do te mjere u prizemnu, huškačku i klevetničku propagandu da je to u pravom smislu riječi tragikomično.

I u jednom i u drugom slučaju (i kod Dobrovića i kod Grmoje), radi se ne samo o kleveti, nego o NAMJERNOM širenju dezinformacija i to na jedan beskrupulozan način. Dovoljno je da iz tjednika „Nacional“ ili kakvog drugog smeća od novina lansiraju „senzaciju“ koja ide na ruku oporbi i lijevo-liberalnoj kliki, pa da se propnu na stražnje noge dežurni psi goniči: Maras, Bauk, Grbin, Grmoja, Bulj... Njima nije potrebno ništa: ni indicija, kamo li dokaz, jer oni imaju takvu sinergiju s onima koji nam premazuju žutilom medijski prostor, da bi to u nekim drugim okolnostima bilo zadivljujuće – kad bi se radilo o zabavi i događanjima na jet set sceni.

No, nažalost, stvar je ovdje mnogo ozbiljnija.

Naši žuti mediji djeluju kao produžena ruka onima koji putem sustavne destabilizacije i destrukcije vlasti žele mijenjati odnose na političkoj sceni izvan institucija.

U posljednje 3 godine (od prvih ozbiljnijih udara na Karamarka), svjedoci smo te strategije i ona je samo dodatno ojačana nakon odlaska s vlasti Milanovića i SDP-a.

Uspjeh koji je u ovim kampanjama postignut u slučajevima Crnoje, koji se nije ni „zgrijao“ na mjestu ministra branitelja a već je otjeran, potom Karamarka, dao je krila SDP-u, MOST-u i trabantima da služeći se metodama najprljavije uličarske propagande i harange protiv ljudi, stalno održavaju napetost i ne dopuštaju normalno funkcioniranje vlasti.

Bolesna želja za smjenom Plenkovića i njegove Vlade nije opsesija samo SDP-a. I MOST se trudi uhvatiti priključak u tome.

I otuda tako bjesomučne, neutemeljene i prizemne klevete.

One su plod SMIŠLJENE propagande i pokušaja naknadnog postizanja onoga što se ranije nije uspjelo na onoj famoznoj sjednici Sabora kad se dva dana iz svih oruđa „tuklo“ po ministru Mariću, ne rijetko i ispod granice javnog dijaloga i pristojne komunikacije.

Da smo normalno društvo, ovakvi kao što su Dobrović i Grmoja, ne bi više imali što tražiti na političkoj sceni.

Kod nas je, međutim, sve moguće, jer, nalazimo se u kamenom dobu – kad su u pitanju građanska i politička svijest.

 

Zlatko Pinter