Svima je jasno da slovo “u” potječe od ustaša. Još dok se na hrvatskoj televiziji emitiralo “Kolo sreće”, uvijek su htjeli reći “u kao ustaša”, ali ih je bilo strah, a i “braća Srbi” bi se “uvredili”.

Da je “U” jedno sasma ustaško slovo, potvrđuje i činjenica da se u srednjovjekovnom latinskom pismu diljem civiliziranog svijeta “u” izbjegavalo; primjerice, pisalo se “eivs”, “mvndus”, “avgvstvs”… – iako su u “mračnom” srednjem vijeku bili klerofašisti, nisu bili ustaše. I naši susjedi Talijani također to znaju; poznati brend nakita se zove “Bvlgari”, jer, nitko ne bi kupovao ustaški nakit.

Ako pogledamo porijeklo slova “u”, naći ćemo da je poteklo od feničkog “Y“ (izgovara se „wāw“ ili „vāv“ ) što znači „kuka“(sti križ). Eto, dakle, današnje ustaško „u“, potječe od feničkog slova koje zapravo označava kuka(sti križ), što odgovara „izdajničkoj“ politici i „sluganskom“ odnosu Poglavnika spram Führera. „U“ je ujedno i oznaka za uranij u periodnom sustavu elemenata, a svi znamo da sve zemlje svijeta polude kad čuju da neka zemlja ima program obogaćivanja uranija – sve to zbog slova „U“, jer je to ustaško.

U Hrvatskoj treba žurno zabraniti Ultru i Uber .... Ne mogu se u Hrvatskoj održavati manifestacije ili promovirati poduzeća koja ističu i veličaju slovo „U“ u svome nazivu... To je primjer koketiranja s ustaštvom ili pak ustaštvo samo. Zbog istih razloga je Univerzijada u Zagrebu, 1987., preimenova u Yniverzijadu. Zato se vrše pritisci da se makne „Ultru“ i ugasi „Uber“. U biti, što će Hrvatima uopće 27. slovo? Zašto ga ne zamijeniti s „Y“ ili „y“? Jer, „Y“, odnosno „y“ je 24. slovo srpske ćirilice. Bjeloruska ćirilica ima kratko „Ў, ў“, u smislu da je ustaša skraćen za glavu.

Ustaško je slovo “U” bilo toliko omraženo u Jygoslaviji da se ustaše nisu uvrstile ni u Krležinu “Enciklopediju”. No, zato u “Enciklopedijskom leksikonu” tiskanog u Beogradu 1970. glede ustaša piše sljedeće: “Ustaše – naziv koji su dali sebi pristaše terorističke organizacije u vreme postojanja NDH. – Ova krajnje reakcionarna i ekstremno rasističko nacionalistička organizacija nastala je posle 1. svetskog rata od emigranata iz Hrvatske. Uz pomoć fašista u Mađarskoj, a kasnije u Italiji, i nacista Nemačkoj, 30-ih godina njen ‘vođ’ Ante Pavelić osnovao je navedenu organizaciju. Posle aprilskog sloma uz pomoć Nemačke i Italije, ustaše su formirale NDH. Ustaška vlast i i ustaške vojne formacije razvile su masovnu akciju radi fizičkog istrebljenja Jevreja i Srba i svih progresivnih i demokratskih snaga u hrv. području. Njeno vođstvo i pojedinci po završetku rata našli su se na spisku ratnih zločinaca. U toku ustaške vladavine bilo je ubijeno više stotina hiljada ljudi, posebno u zloglasnom logoru Jasenovcu i drugim. Žrtve su najvećim delom bili Srbi i Jevreji. Po načinu likvidacije ljudi i zverstvu prevazišli su i svoje gospodare naciste i fašiste.” (svezak 5.)

Sad je jasno zašto je slovo “U” “zversko” slovo. Grupa “U2” je 2009. godine u Zagrebu svirala samo zato što je ustaški HDZ tada bio na vlasti. I onda neki naivci u Hrvata misle da bi Francetić trebao dobiti spomen ploču – i to na privatnoj kući – a svi znaju da ne postoji privatno vlasništvo u SRH. Milanovićeva je vlada razmatrala zabranu uvoza ljepila “UHU” zbog dvostrukog ustaštva u svojem nazivu. Stari naziv za Mađarsku je Ugarska – time je povijesno predviđen Orban i njegovo “ustaštvo”…

Trebalo bi promijeniti i Ustav, odnosno Ystav, čime bi se napokon dokazalo da u Hrvatskoj nema jačanja ystaškog pokreta.

Kroatien, Kroatien ÿber alles, aber ohne “U”!

 

L. C.