SDP-ov voditelj izbornog stožera i Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u dramatičnom je obraćanju pozvao stranačke kolege da do završetka drugog kruga lokalnih izbora komentiraju jedino izbore, a oni koji neće prihvatiti taj apel upozorio je da "ne mogu očekivati podršku u budućem razdoblju".

-Zbog svega što se događa u stranci tražim od stranačkih kolegica i kolega, visoko i nisko pozicioniranih, članova Predsjedništva, Glavnog odbora i Kluba zastupnika, da jedine teme koje komentiraju do završetka drugog kruga izbora budu lokalni izbori i da svoje slobodne vrijeme usmjere na pomoć kolegama na terenu. Time će dati doprinos jačanju stranke i ukupnom rezultatu - dramatično je poručio Kolar s današnje konferencije za novinare.

O svim ostalim političkim temama vezanim za Vladu, Sabor i unutarstranačke probleme, kaže Kolar, treba razgovarati nakon što završi drugi krug izbora.

-Oni koji neće prihvatiti ovaj apel i poziv ne mogu očekivati našu podršku u budućem razdoblju - poručio je Kolar dodajući kako za to, kako tvrdi, ima podršku i ostalih SDP-ovaca koji su pobijedili u prvom krugu - od primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine, gradonačelnika Jastrebarskog Zvonimira Novosela i drugih.

SDP-ov gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj poručio je kako ovo nije vrijeme za podjele već za davanje podrške SDP-ovcima koji su ušli u drugi krug.

-Mi kao stranka moramo biti maksimalna pomoć našim kolegama. Puno je SDP-ovih kvalitetnih i dobrih kandidata u drugom krugu. To je ono čime se SDP predstojećih dva tjedna treba baviti - poručio je te dodao da tek nakon toga "treba sjesti, proanalizirati i krenuti na ozbiljan posao".

Novinare je, međutim, zanimalo gdje je nestao predsjednik stranke Davor Bernardić, koji se zadnji put novinarima oglasio još u izbornoj noći, a Kolar im je odgovorio kako je "gospodin predsjednik na terenu".

-Gospodin predsjednik je na terenu i daje podršku našim članovima koji su ušli u drugi krug i on će odrediti trenutak kada se treba obratiti - kratko je odgovorio Kolar.

Na novinarsko pitanje je li Bernardića strah novinara Kolar je uzvratio kako je to pitanje za samog predsjednika stranke.

-Koliko ja znam mi takvog straha nemamo u SDP-u... Mislim da to nije razlog - zaključio je Kolar.

Podsjetimo,  međusobna trvenja u ovoj stranci oko suradnje s Mostom i mogućnosti novih izbora, Milanovićeva želja za povratkom i politički apetiti bivšeg direktora Podravke Zvonimira Mršića doveli su SDP na najniže grane u posljednjih dvadesetak godina.

 

M.M.