Nastavljaju se međusobne razmirice između Mosta i HDZ-a. Dok iz Mosta ne prestaju pljuštati optužbe zbog sudske odluke o ukidanju rješenja o proširenju istrage protiv Tomislava Sauche u "aferi dnevnice" - zbog proceduralne pogreške - predsjednik HDZ-a Andrej Plenković iz Splita im je poručio da ne znaju što je to dioba vlasti, što je zadaća zakonodavne, izvršne, a što sudske vlasti.

-Najvažnije što trebam reći jest da Hrvatska ne smije biti zemlja proceduralnih pogrešaka, pogotovo onih koje se temelje na sramotnoj političkoj trgovini - rekao je Petrov.

Za Andreja Plenkovića to su sramotne izjave.

-Tu bi možda bilo dobro razmisliti na čiji daljinski upravljač govori gospodin Petrov. Izjave koje daje on, koje daju drugi čelnici Mosta, glavni čelnik oporbene stranke sramotne su izjave, nedostojne ljudi koji vode političke stranke u Hrvatskoj - izjavio je Plenković. 

Podsjetimo, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer zbog procesnih je razloga ukinuo rješenje o proširenju istrage protiv Tomislava Sauche u "aferi dnevnice", te ju je vratio Uskoku na ponovno odlučivanje.

 

M.M.