Iz Hrvatske seljačke stranke (HSS) u srijedu su Hini opovrgnuli medijske navode prema kojima će njihovih petero saborskih zastupnika dati potporu premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za formiranje nove parlamentarne većine.

"Navodi Večernjeg lista i naslovnica na kojoj piše 'Plenković: Idemo s HSS-om'", ne odgovaraju istini", poručili su iz HSS-a ustvrdivši da se radi o "fingiranju Večernjeg lista", poručili su iz HSS-a.

-Ništa nije utemeljeno na činjenicama, to je naprosto novinarska konstrukcija u funkciji kreiranja javnog mnijenja, a to ne bismo komentirali - poručuju iz HSS-a te  dodaju da će se stvari razvijati u potpunom drugačijem smjeru.

U HSS-u priznaju da je bilo razgovora između predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i njihovih saborskih zastupnika, među kojima je i predsjednik stranke Krešo Beljak.

-Plenković je razgovarao s našim zastupnicima, ali od potpore nema ništa - poručili su HSS-ovci u izjavi za Hinu.

Podsjetimo, Andrej Plenković, premijer i predsjednik HDZ-a, sudeći prema pisanju Večernjeg lista, otvorio je karte na Predsjedništvu stranke te otkrio da je HSS (unatoč rezolutnim stavovima Kreše Beljaka da je HSS opozicija) i dalje najpoželjniji partner HDZ-a u formiranju nove parlamentarne većine nakon lokalnih izbora.

 

M.M.