Inina tvrtka Crosco umiješana je u još jedan sporni posao povezan s offshore kompanijama. U petak je u Vukovaru pred optužnim vijećem potvrđena optužnica protiv osoba koje su bile uključene u malverzacije tijekom remonta naftne platforme "KeyManhatan" prije 8 godina, javlja HRT.

 Nakon što su u Croscu godinama sami izvodili takve remonte - posao je odjednom preuzela američka offshore tvrtka u vlasništu croscovih inženjera. 

U mutnim poslovima prilikom remonta naftne platforme KeyManhattan 2009. godine zamračeni su deseci milijuna kuna. Dok su veliki igrači namireni - mali kooperanti još čekaju pravdu.

Predistražne radnje koje su počele 2010. godine krenule su u Zagrebu. To je trajalo pet godina. Na kraju su iz Zagreba prebačene u Vukovar.

Priča počinje 2009., kada je predsjednik uprave Crosca Bojan Milković s grupom kooperanata potpisao konzorcijski ugovor o remontu naftnih platformi. Posao vrijedan desetke milijuna dolara Crosco je dotad obavljao sam. Odjednom se kao voditelj projekta pojavljuje offshore kompanija RTSG.

U sudskom spisu na zagrebačkom Trgovačkom suda nalazi se izjava Bojana Milkovića u kojoj objašnjava ulazak RTSG-a u poslove Crosca.

-Točno je da je Crosco potpisao taj ugovor u kojem je i „fantomska" tvrtka koja nam u to doba nije ništa značila. U doba recesije pozdravljali smo svaki projekt - naveo je Milković.

Fantomska kompanija osnovana je u američkom prekomorskom raju u državi Delaware. Unatoč tomu što Crosco jedini ima međunarodne reference, znanje i iskustvo za složeni remont - posao preuzima nepoznata kompanija čiji je suvlasnik Croscov inženjerMiroslav Pacak. U iskazu policiji prvooptuženi Miroslav Pacak je potvrdio da je jedan od osnivača američke tvrtke zajedno s Petrom Elkazom. Kompanija je osnovana sa željom smanjenja troškova na poreze i ostala davanja, rekao je.

Drugooptuženi Petar Elkaz tvrdi da je to bio jedini način da dobije posao. Na njihov je zahtjev formirana offshore kompanija u Dellavareu uz uvjet da se pola vlasništva da Pacaku. Dakle, u svojoj zagrebačkoj središnjici Croscovi inženjeri napravili su ponudu za tender i dogovorili sve poslove s kooperantima.

Cjelokupnim radovima u brodogradilištu Nauta Lamjana također upravlja njihov management. Iako je Crosco nosio cijeli posao, isplate su odlazile na offshore račune.

Miroslav Pacak danas tvrdi da su i Milković i čelništvo Crosca sve znali te da će to dokazati na vukovarskom sudu gdje se sudi jer je američka kompanija u Vukovaru osnovala svoju tvrtku RIG Tehnički servisi u kojoj je uz Elkaza, tajni vlasnik ponovno Pacak.

Tijekom remonta Inženjer Pacak bez znanja naručitelja ovjerava znatno veću količinu odrađenog posla. Problemi nastaju kad se pokazalo da ugovorenih 100 milijuna kuna nije dovoljno kako bi se pokrilo 180 milijuna kuna obavljenih radova. Naravno, posljedice snose - mali kooperanti.

U Hrvatskoj je pravda evidentno spora. Međutim, je li doista slijepa i dostižna kada su moćnici u pitanju?

 

M.M.