Predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je na početku današnjeg zasjedanja Vlade, govoreći o Agrokoru, da treba trezveno pristupiti dijalogu i s kompanijom i s vjerovnicima.

Očekuje da se u najkraćem roku krene u rješavanje stanja.

-Želim reći da trebamo svi zajedno smiriti loptu, vrlo trezveno pristupiti dijalogu koji vodimo s kompanijom i najvažnijim vjerovnicima, od kojih očekujemo da u vrlo kratkom roku zajednički pristupe planu razrješavanja postojećih poteškoća u poslovanju, na koje su između ostaloga u svojim izvješćima proteklih tjedana ukazale i međunarodne rejting agencije - izjavio je Plenković na početku sjednice Vlade.

>>

Ponovio je da je Agrokor značajan subjekt hrvatskog gospodarstva te da će pažljivo pratiti sve aktivnosti koje su vezane uz tu kompaniju.

-Nadamo se da će doći do pozitivnog razrješenja situacije, a ono što je uloga Vlade RH je da vodimo računa o ukupnoj stabilnosti i održivosti gospodarskog i financijskog sustava zemlje - rekao je premijer.

Dodao je da su sve aktivnosti Vlade vode kroz dijalog i vode se na zakonit način.

-Moja poruka je bez dramatiziranja i jedan racionalan i miran dijalog u cilju i interesu hrvatskog gospodarstva - kazao je Plenković.

Podsjetimo, zbog visoke prezaduženosti tvrtka Agrokor je u problemima. Budući da je riječ o najvećoj tvrtki u Hrvatskoj, koja zapošljava 30-ak tisuća ljudi i na sebe veže još desetke tisuća dobavljača, u Vladi pozorno prate što se događa.

Vlada je poručila da Ivicu Todorićane namjerava spašavati, a Agrokor odgovara da zajedno s partnerima analiziraju sve opcije kako bi stabilizirali vlastito poslovanje.

 

M.M.