Drago Prgoment je izbor Andreja Plenkovića za kandidata HDZ-a za gradonačelnika na lokalnim izborima u Zagrebu, procurilo je danas iz izvora bliskih vrhu HDZ-a.

Međutim, informaciju o tome novinarima nije želio potvrditi Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, za kojega se nagađa da će biti prvi na listi HDZ-a za zagrebačku Gradsku skupštinu. 

-Ja sam osobno mišljenja da će članice i članovi donijeti najmudriju odluku danas što se tiče kandidata, a o nositeljima lista se nije ni razgovaralo, niti hoće danas. Ja se vidim na onoj poziciji gdje ću dati maksimalni doprinos HDZ-u - izjavio je Brkić.

Nije želio ni komentirati mogućnost da bi Drago Prgomet mogao biti kandidat za gradonačelnika.

-Vjerujem da će se izabrati istinski HDZ-ovac, a ne znam tko će to biti, nisam Nostradamus da predviđam događaje i situacije. HDZ je najjača stranka i izaći će s kandidatom kad HDZ odluči, a ne kad netko drugi to kaže - istaknuo je Brkić.

HDZ-ov zagrebački Gradski odbor večeras će održati sjednicu na kojoj se očekuje da će izaći sa svojim kandidatom za gradonačelnika. Mediji su sinoć nagađali da bi to mogao biti predsjednik zagrebačkog HDZ-aAndrija Mikulić. Potom je to iz HDZ-a neslužbeno demantirano, a onda je danas "iscurilo" ime Drage Prgometa.

Kako se neslužbeno doznaje, informacija o Dragi Prgometu kao gradonačelničkom kandidatu šokirala je mnoge u HDZ-u, iako se o toj opciji spekulira već mjesecima. Još u ljeto prošle godine Prgometovo se ime počelo sustavno gurati u medije u kontekstu kandidature za čelno mjesto najvećeg grada u Hrvatskoj.

Dobar dio članova HDZ-a mnogi zamjeraju kontroverznost i političku nedosljednost, obzirom da je, ne tako davno, demonstrativno napustio HDZ, nakon čega je kao izabrani saborski zastupnik Mosta "ulovljen" u tajnim razgovorima sa Zoranom Milanovićem i Antom Kotromanovićem. Za njegovo ime vežu se i mnoge kpontroverze vezane i oko stjecanja diplome.

 

M.M.