Mario Kapulica, nekadašnji prvi predsjednik Mladeži HDZ-a postao je politički savjetnik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Riječ je o volonterskom mjestu, javlja Novi list.

Kao student, Kapulica se 1989. angažirao u osnivanju HDZ-a, a sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća  ušao je  i u Sabor i tada je imao status najmlađeg saborskog zastupnika. Dio političke karijere proveo je i u Uredu predsjednika Franje Tuđmana, gdje je bio pomoćnik njegovog savjetnika za nacionalnu sigurnost Markice Rebića.

2002. godine, Kapulica je napustio HDZ. U političkom sukobu između Ive Sanadera i Ivića Pašalića stao je na stranu potonjeg i zajedno s Pašalićem bio je među osnivačima stranke Hrvatski blok. Kapulica se u HDZ vratio tek prije dvije godine, kad je predsjednik stranke bio Tomislav Karamarko.

Nakon duljeg izbivanja iz javnosti i političkog života, u listopadu 2015. Kapulica je održao vrlo zapažen govor na obilježavanju 25. obljetnice Mladeži HDZ-a.

Ipak, nakon što je Karamarko krenuo u "operaciju preslagivanja" a HDZ srušio Vladu Tihomira Oreškovića, Kapulica je digao ruke od Tomislava Karamarka.

Kapulica i nekolicina utemeljitelja HDZ-a među prvima su, 18. lipnja prošle godine, javno pozvali Tomislava Karamarka da podnese ostavku na mjesto predsjednika stranke. Njih devetero ustvrdilo je u svojoj izjavi da »Karamarkova politika u mnogočemu nije bila kontinuitet politike HDZ-a kakvu je osmislio i vodio Franjo Tuđman«.

 

M.M.