Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) zgrožen je viješću da su pojedinci iz braniteljskih udruga zatražili 7 posto dionica od eventualne prodaje Hrvatske elektroprivrede, odnosno da se  7 posto tih dionica unese u Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

-Hrvatski generalski zbor smatra da su takva traženja u suprotnosti sa svim vrijednostima za koje su se borili hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata - navodi se u zaključcima sa sjednice, održane 7. siječnja.

Predsjednik HGZ-a general Pavao Miljavac smatra da su takva potraživanja podvaljivačka i nerealna.

-Takva potraživanja smatramo podvaljivačkim i nerealnim što očigledno, između ostaloga, imaju za cilj stvoriti jaz, pomutnju i neslogu unutar braniteljske populacije, s konačnom namjerom da se izazove nezadovoljstvo u širokim slojevima hrvatskoga naroda - ističe predsjednik HGZ-a general Pavao Miljavac.

Dodaje kako se sve to odvija u trenucima, kada je Hrvatskoj više nego ikada potrebno svenarodno zajedništvo  i posvećenost duhovnom, gospodarskom i demografskom oporavku naroda i države.

-Zabrinuti za budućnost Republike Hrvatske za koju smo se nesebično borili u Domovinskom ratu, isto tako nesebično danas u miru, predlažemo da se značajni dijelovi mogućih prodaja dionica ugrade u ostvarivanje ovih ciljeva. Apeliramo da se mudro i oprezno postupa s energetskim potencijalima i nacionalnim bogatstvima Republike Hrvatske - poručuju iz Hrvatskog generalskog zbora.

 

M.M.