Mnogi ne znaju da je Jugoslavija, odnosno Beograd, od osnutka 1961. godine, do 2003. kad je prestala postojati Savezna Republika Jugoslavija, bila središte globalnog terorizma gdje su utočište dobili mnogi svjetski teroristi.

Zemljopisno i politički, komunistička se Jugoslavija nalazila točno između komunističkog sovjetskog istoka i kapitalističkog zapada. Zato je bila idealno mjesto za protok ljudi i ideja, napose terorista iz arapskih zemalja kojima je bio cilj ograničavanje interesa zapada, ali i terorista koju su djelovali u ime sovjeta, odnosno Stasi-a i KGB-a te UDBA-e.

Hrvati o tomu malo znaju – jer – iako se vladalo iz Beograda, terorističke su skupine kroz ondašnju Socijalističku Republiku Hrvatsku samo prolazile i nisu djelovale na njezinom području. Također, Hrvate su ubijali po cijelome svijetu, napose političku emigraciju, stoga su to bile obične političke likvidacije, a ne teroristički čini.

Čemu sve ovo? Svima nam je dobro poznata teroristička skupina Baader-Meinhof, odnosno Rote Armee Fraktion (RAF). Mnogi od njezinih pripadnika su i dalje u bijegu, odnosno skrivaju se od europskih i svjetskih vlasti za zlodjela počinjena krajem 70-ih godina. Te su terorističke ćelije, poput RAF-a, blisko surađivale s jugoslavenskim vlastima, jer su imale zajednički cilj – širenje komunizma i svrgavanje kapitalističkih režima te rastakanje nacionalne države.

Prije nekoliko je dana objvljen članak u ultralijevom (čitaj: boljševističkom) listu “Liberation” u kojem nadriintelektualci poput Finkelkrauta, antikapitalista (sin židovskog proizvođača fine kože) i zagovornika države Palestine ili Judith Butler, radikalne feministice čak i za feminističke pojmove, koja smatra da su terorističke organizacije Hamas i Hezbollah “progresivni socijalni pokreti, koji su dio svjetske Ljevice”. U tu “intelektualnu” skupinu koju su zagovornici jugoslavenske "nesvrstanosti" upregnuli protiv “ustaškog” ministra Hasanbegovića spada i Antonio Negri, osuđeni terorist i pripadnik Crvenih brigada.

Naime, Negri je prije nekoliko godina bio gost zagrebačkog “Subversive festivala”, a i u Rijeci je od strane Obersnela i Komadine bila ugošćena druga gošća tog kontroverznog festivala - Aleide Guevara (kći notornog ubojice i terorista Ernesta Che Guevare). Slučaj Negrija je samo “tip of the iceberg”, jer on nije jedini terorist koji je doveden u Hrvatsku za vrijeme Milanovićeve vlade.

Nedvojbeno, gdje dolazi jedan terorist, mora ih biti i više. Sumnja se da Ernst-Volker Staub (58), Daniela Kllete (57), Burkhard Garweg (58), odgovorni za 34 ubojstva i ogroman broj pljački banaka po Njemačkoj, kojima do rujna 2015 nije bilo nikakvoga traga, a tada su počinili još nekoliko pljački banaka, te dvije neuspješne, nekoliko pokušaja ubojstava i drugih kaznenih djela, ljetuju u Hrvatskoj!

Stoga se može osnovamo sumnjati da je Zoran Milanović, u vrijeme četverogodišnjeg mandata, Hrvatsku učinio terorističkim središtem po uzoru na Beograd u drugoj polovici 20. stoljeća. Mesićeva putovanja po Uzbekistanu, Azerbejdžanu, Kazahstanu, Kini i Sjevernoj Koreji sad imaju smisla: Mesić je tražio i okupljao teroriste iz bivših sovjetskih zemalja i drugih protuzapadnih režima te ih upućivao u Hrvatsku.

Sarajevo je središte muslimanskih ekstremista i svojevrsno čvorište preko kojega oni dalje putuju za Europu, što dokazuje i posjet šefa CIA-e Sarajevu prije nekoliko tjedana. Ne treba zanemariti ni ulogu Ranka Ostojića koji nije htio zaustaviti teroriste odgovorne za pokolj u Parizu (a jedino je Hrvatska imala fotografije istih!!!). Nejasno je jedino postupa li Milanović po nalozima Beograda ili je s pravnim slijednicima Komunističke partije Hrvatske radi na oživljavanju komunističkog terorizma čije je sjedište u drugoj polovici 20. stoljeća bila Jugoslavija sa sjedištem u Beogradu.

Osim što mora odgovarati za brojne malverzacije, korupciju i milijarde štete načinjene Hrvatskoj, osim što mora odgovarati zajedno s Josipovićem i sestrom Pusić za veleizdaju, čini se da potpomaže i tražene međunarodne teroriste, što predstavlja međunarodni zločin kažnjiv po mnogim međunarodnim konvencijama. Komunističko se klupko polako odmotava, no tko je mogao zamisliti da je bivša vlast bila isprepletena s njemačkim, francuskim i talijanskim teroristima te njihovim simpatizerima?!

 

Ivo Sertić