Bivši gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić Jambo na današnjoj konferenciji za novinare žestoko se obrušio po čelniku Mosta nezavisnih lista Boži Petrovu optužujući ga za kriminalne radnje kojima je oštetio proračun Grada Metkovića.

-Oni su oštetili grad Metković za više od milijun kuna. O tome sam dva sata govorio u sjedištu Uskoka u rujnu prošle godine i nitko ništa nije poduzeo. Pa sada je sve jasno. Petrov hvali Dinka Cvitana, a on ne poduzima ništa po mojoj prijavi - kazao je Jambo na tiskovnoj konferenciji.

Dinka Cvitana i Tamaru Laptoš poziva da se javno očituju.

-Pozivam državnog odvjetnika RH, Dinka Cvitana i ravnateljicu Uskoka da se očituju o zapisniku od 22. rujna 2015 godine kada sam ja kao vijećnik Gradskog vijeća Metkovića i kao bivši gradonačelnik prijavio neke nepravilnosti u kojima je oštećen grad Metković - upozorio je Jambo.

Ustvrdio je da je aktualnu vlast u Metkoviću prijavio za pogodovanje svojim političkim istomišljenicima zbog sklapanja sudskih nagodbi za višegodišnje sporove koje je grad vodio u Sportskoj ulici te nagodbu kod otkupa kuće na lokaciji gdje se gradi međunarodni granični prijelaz.

Posebno je, kako je istaknuo,  prijavio slučaj podjele državnog poljoprivrednog zemljišta u kojem su sudjelovali grad Metković i Agencija za poljoprivredeno zemljište.

-Simptomatično je da Petrov hvali Cvitana kako dobro radi svoj posao - ustvrdio je Jambo, dodajući  da će na sljedeću pres-konferenciju dovesti čovjeka koji je Božu Petrova upisao na Medicinski fakultet u Mostaru.

>>Petrov ne vidi razloge za smjenu Dinka Cvitana

Podsjetimo, odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućoj smjeni glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, Petrov je u ponedjeljak ujutro rekao kako u ovom trenutku za to ne vidi razloga za smjenu.

-Ja u ovom trenutku ne vidim razloga, odnosno nisam do sada vidio važne argumente po kojima bi trebalo glasovati protiv izvješća o radu gospodina Cvitana. Očekujem da se, ako postoji takav stav, on dobro argumentira - rekao je tom prigodom Petrov. 

 

M.M.