Četnik Milorad Pupovac, a kada kažem četnik to Pupavcu mora biti kompliment, jer četnički pokret u Srbiji je rehabilitiran, bez ikakvog srama, bez najave, bez javne rasprave, izvjesio je na „plotove“, drveće i vrbe diljem Hrvatske svoj sramotni registar izdajnika.

Hoće li i on biti morbidno osuđen od mainstream medija kako se to dogodilo nesuđenom ministru Crnoji koji je samo spomenuo neki „registar izdajnika“ misleći na one koji su napadali, a ne branili Hrvatsku.

Registar izdajnika , mrzitelja svega srpskog, poštenih Hrvatica i Hrvata, uvaženih članova HNES-a i ostalih institucija i nevladinih udruga u Republici Hrvatskoj, sastavio je Pupovac po vlastitoj želji, po vlastitom izboru stavljajući ih na stup srama pred domaćom i međunarodnom javnošću i optužujući ih za raspirivanje rasne, etničke međunacionalne mržnje, optužujući ih za kaznena djela opisana u zakonima koji govore o toj problematici.

Pupavcu osim silnog truda koji je uložio koristeći hrvatske kune koje rijekom teku prema Srpskim novostima i SNV-u kako bi završio ovaj registar „Izdajnika srpskih interesa“, nedostaju samo dvije sitnice. Nedostaje mu masovna peticija srpskog naroda u Hrvatskoj koji bi se pridružio njegovim tvrdnjama i nedostaju mu sudske presude proziv izdajnika velikosrpskih interesa, nedostaju mu optužnice i nedostaju mu dokazi da je i hrvatsko pravosuđe na čelu te izdajničke kolone.

>>Pupovac: Desne stranke nameću nacionalizam, revizionizam i militarizam

Te sitnice nije ni mogao priskrbiti, jer takvih dokaza jednostavno nema. Svi ostali „dokazi“ spadaju u znanstvenu fantastiku.

Pravosuđe u Republici Hrvatskoj, pravosuđe Vlade Zorana Milanovića i nije bilo hrvatsko pravosuđe. U Vladi Zorana Milanovića, participiralo je i ravnopravno provodilo vlast i zakone 40% hrvatskih državljana srpske nacionalnost! Mnoge najvažnije resore koji se izravno tiču prava manjina u Hrvatskoj državi vodili su upravo ministri srpske narodnosti, a to su Milanka Opačić-ministrica socijalne skrbi i obitelji, Branko Grčić-ministar regionalnog razvojag, Željko Jovanović- ministar obrazovanja, Boris Lalovac - ministar financija, ministri Ostojići - ministri zdravstva i MUP-a, Orsat Miljanić- ministar pravosuđa. Neka mi oproste oni koje sam nenamjerno stavio u korpus srpske nacionalne manjine.

Neka mi oprosti i Zoran Milanović koji je stotinu puta izjavio da su mu Srbi najveći prijatelji, da su oni isključivo njegovi glasači. To je njegov izbor, to su njegove riječi.

Dakle takva, Milanovićeva srpsko-hrvatska Vlada nije se ni u jednom slučaju, osim u medijski isforsiranim slučajevima svastike u Poljudu, Zdravka Mamića i Joa Šimunića, niti na koga okomila za govor mržnje, za rasizam, za netrpeljivost ili međunacionalnu mržnju. Nema ni jednog sudskog predmeta procesuiranja nikoga, baš nikoga za širenje nacizma, fašizma i ustaštva.

Registar izdajnika Milorada Pupavca ljepljenje je etiketa, to je pravi govor mržnje, to je izazivanje na netrpeljivost, netoleranciju i nove sukone sukobe, temeljen na Memorandumu SANU.

Etičke osude koje je izreklo HNES za razliku od Pupavčevog pamfleta vrve etičkim, ali i utuživim dokazima protiv pojedinaca koji su na ovakav i onakav način izdali hrvatske nacionalne interese. HNES nije nacionalno obojio svoje etičke osude! Naprotiv među optuženima i osuđenima nesrazmjerno je više građana hrvatske nacionalnosti nego srpske nacionalne manjine.

Čini se da je kap u Pupavčevoj čaši mržnje i bijesa upravo prelila presuda HNES-a, presuda Vojmiru Stanimiroviću, gdje je preciznim dokazima utvrđena njegova odgovornosta kao suučesnika u zločinu na hrvatskoj Golgoti, na Ovčari 1991. god.

Stoga, pozivam pravosudna tijela Republike Hrvataske na istragu svih aspekata eklatantnog napada na hrvatsku samostojnost, na hrvatsku demokraciju. Pozivam represivni aparat da konačno ispitaju sve aspekte možebitnih kriminalnih radnji ovog etnobiznismena, kriminala njegove „Tesla banke“ i da otkriju prave razloge ovog ponovnog izazivanja vala govora mržnje. U pitanju je nacionalna sigurnost, a iz svega stoji poražena Vlada Zorana Milanovića i pokušaji puzajućeg državnog udara u trenutku kada treba usvojiti državni proračun koji bi konačno stabilizirao ovu parlamentarnu i Vladinu većinu u Republici Hrvatskoj.

Pozivam sve dobronamjerne Hrvatice i Hrvate da u ovo korizmeno vrijeme u godini milosrđa ne nasjedaju na provokacije iz velikosrpske memorandumske kuhinje.

Pozivam vas, budite milosrdni prema onima koji teško podnose ćinjenicu da su proračunske dotacije za njihove velikosrpske projekte jednostavno presušile.

 

Kazimir Mikašek-Kazo