Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u izjavi novinarima u Novoj Gradiški obrušio se na stanje u MUP-u i najavio smjene.

-Danas smo razgovarali o proračunu i imali smo dosta posla. On ima pravomoćnu presudu Upravnog suda, a na hipotetska pitanja ne mogu odgovarati. Policijska akademija se proslavila već drugi put. Bilo bi bolje da smo ministra imali kad smo se odlučili za Crnoju. Vidjeli ste harangu na njega. Koga god se izabere krene haranga. Možda je to dio pakla o kojem govori Milanović - kazao je Karamarko.

Ustvrdio je kako je Milijan Brkić na udaru već četiri godine.

-Brkić je progonjen četiri godine i na udaru je od istih onih krugova koji su trebali biti smijenjeni, a biti će smijenjeni uskoro. On je naš kandidat i vjerujem da ćemo tu kandidaturu realizirati. Vjerujem da smo našli najboljeg kandidata i vjerujem da će biti odličan ministar. Reakcije među braniteljima su izvanredne - kazao je Karamarko.

Smatra kako je Dragan Lozančić već trebao biti smijenjen.

-Već je Lozančić trebao biti razriješen s dužnosti. Pričao sam o tome s Oreškovićem i mislim da smo pri kraju tog procesa - kazao je dok je za danas podneseno izvješće kazao kako je čuo da u njemu nije bilo ništa bitno rečeno.

-Za nas je dovoljno što predsjednica nema povjerenje u Lozančića. Gospodin premijer si je uzeo vrijeme za odluku, ali ono istječe - zaključio je Karamarko.

 

M.M.