Bio bi pravi intelektualni pothvat i hvale vrijedno istraživanje dokučiti kako je u njemačkom, protestantskom podneblju bradata osoba iz Triera iz veličanstvene i neponovljive Hegelove filozofije izvela učenje o dokidanju klasa i revoluciji proletarijata.

Ipak, to je ludilo uzelo maha, a potom je uzelo preko 100 milijuna ljudskih života u idućem stoljeću. Shizofrenija ovdje ne staje, već se polovicom 20. stoljeća marksizam revitalizira u vidu raznih sociologija, kulturologija, filozofija, psihologija i još mnogih “logija” u obliku rodno-spolnih teorija, feminizma, pravima pedera, lezbijki i pedofila pa sve do Jovanovićevog kurikuluma koji propisuje da djecu treba učiti da nemaju oca i majku, već roditelja A i roditelja B.

Prije nastavka, treba podsjetiti na jedan “historijski” događaj: 1910. se na otoku Capriju, eksluzivnom ljetovalištu i talijanskom otoku takve ljepote da može konkurirati hrvatskoj obali, sastaju Lenjin, Gorki, Bogdanov, Lunakarski, te se uz vrhunsko vino, jastoge, škampe i ostale specijalitete mediteranskog podneblja, svađaju i prepiru (!!!) o tome kako rušiti kapitalistički poredak i uspostaviti diktaturu proletarijata. Istu su stvar činili na Korčuli, 50 godina kasnije, Vranicki, Kangrga, Pejović, Fromm, Habermas, Bloch i još mnogi drugi.

Svi su komunistički sustavi propali, ali evo što piše Milan Kangrga 1996. godine: “Nakon beskrupulozne invazije ruralnih primitivaca, lumpenproletera, karijerista, pljačkaša narodne imovine, proizvođene kroz pola stoljeća mučnoga rada i odricanja svake vrste, kao i mračnih nacionalističkih nazadnjaka koji Hrvatsku vuku natrag u rodovsko-plemenski sustav života i vrijednosti – još će ova napaćena zemlja dugo čekati da se podigne – i materijalno i duhovno – na nivo europskog načina života, kao i istinske demokracije. Sve što je učinjeno u ovih pola stoljeća, bačeno je u smeće, jer je pravo smeće danas nezadrživo – na djelu, u svim porama života!“ (Milan Kangrga, Izvan povijesnog događanja, Dokumenti jednog vremena, Split: Feral Tribune biblioteka, 1997., str. 278.-294.)

Mislila sam isprva da se radi o licemjerju, ali nakon duljeg promišljanja sam spoznala – to je pravo kliničko ludilo. Marksizam i sve iz njega izvedeno je jedan paralelni svijet, nakaradno uređen i moralno patvoren, zločinačka orgija s ciljem potpunog uništenja čovjeka i njegove biti. Zaista, ovaj revitalizirani marksizam, ne pokušava dokinuti samo klasne razlike, već razlike uopće: između muškog i ženskog, zločinca i žrtve, oca i sina, majke i kćeri, punoljetnog i maloljetnog, profanog i sakralnog, urbanog i seoskog, narodnog i jezičnog, lijepog i ružnog – naprosto ukidati do te mjere da čovjek ostane bez samoga sebe, bez vlastite individualnosti. Obratiti pozornost na latinsku riječ „in-dividuum“, što znači nedjeljiv; konačna je svrha marksizma čovjeka učiniti „djeljivim“.

Europsko tkivo već desetljećima nagriza otrovni „liberalizam“, a zapravo se iza njega skriva marksizam. To je (novo i svježe) ludilo doseglo vrhunac kad se milijune pripadnika potpuno različite kulture bez nadzora i sigurnosnih provjera „pozvalo“ u Europu – Europu čije mnoge zemlje, pa i one bogatije, nemaju infrastrukturu za prihvat migranata i već se urušavaju pod tim nepotrebnim teretom. Nažalost, povijest će Angelu Merkel prikazati kao osobu koja je svojom nepromišljenošću zasjenila Nevillea Chamberlaina kad je 1938. mahao papirićem s Hitlerovom izjavom da ne će biti rata.

Ne prenose hrvatski mediji izjave vojnih i sigurnosnih dužnosnika, objavljenih na argentinatoday.org, kao što je izjava vojnog zapovjednika Norveške Odina Johannessena: „Europe can no longer expect to live in peace and security, without having to defend its interests and values.“ S druge strane, vojni zapovjednik švedske vojske, general Anders Brännström, zapovjedio je vojnicima da se pripreme za rat protiv iskusnog neprijatelja: „The global environment we are experiencing which is also demonstrated by strategic decisions [taken by politicians] leads us to the conclusion we could be at war within a few years.“ Njegov švicarski kolega André Blattmann je u prosincu 2015. građanima Švicarske poručio da bi se trebali naoružati (!!!).

Prodaja naoružanja cvjeta u Austriji i Njemačkoj, a francuska se vojska priprema za vojne operacije zauzimanja susjedstava i dijelova francuskih gradova ukoliko bi migranti postali agresivni. Norveški list „Dagbladet“ prenosi da je u Europu stiglo 272 pripadnika specijalne muslimanske terorističke ćelije. Njemački „Bild“ prenosi da je za 24-oro satno praćenje njemačkog džihadista potrebno oko 60 policajaca, a treba uzeti u obzir da je barem 5% od sveukupnog broja pridošlih migranata radikalno i sklono terorizmu. Umjesto da naši „znanstvenici“ računaju koliko je potrebno policije i logistike za nadziranje i sigurnost, oni napadaju ministra jer je ostavio otvorenom mogućnošću da je Bog stvorio svijet.

Pola Hrvata, odnosno pola Hrvatske i dalje živi u paralelnom svijetu jugoslavenstva, orjunaštva i velikosrpstva. Kad je jedan narod toliko podijeljen, a prijeti nam ugroza od strane ekstremnog islama, koja je zaseban svijet, religijski, kulturno, običajno i zakonski, nužno dolazi do urušavanja. Ni s Europom nije ništa drukčije; Hrvati imaju problema s domaćim četnicima, a ostale europske zemlje s „liberalima“, s napomenom da nemaju toliko domaćih izdajnika kao Hrvatska.

Problem je već u ovom tekstu koji čitate, drage čitateljice i čitatelji, jer je njegova prva polovica posvećena objašnjavanju marksističkog„liberalnog“ ludila, što je svima već moralo biti bjelodano. Dok se mi oporavljamo i koprcamo iz Milanovićeve velikosprske, ali i liberalne, politike, dok europske udruge cmizdre o ljudskim pravima i dok se Rusija i SAD natežu oko Ukrajine i Sirije, ekstremni islamski levijatan polako se širi Europom i priprema za posljednji zalogaj.

 

Mila Marušić