Vijećnici HDZ-ove koalicije Hrvatskoga zajedništva napustili su sjednicu Gradskog vijeća Grada Splita nezadovoljni samovoljom gradonačelnika Baldasara koji pokušava zloupotrijebiti Gradsko vijeće za donošenje odluka koje bi mu omogućile ovlasti za nastavak stihijskog vođenja gradske uprave.

Gradonačelnik Baldasar je na sjednici Gradskog vijeća odbio sve prijedloge oporbe za konstruktivnom raspravom oko centra Mall of Split, čije će otvaranje proizvesti prometni kaos i stvoriti velike probleme građanima zbog neriješenih pristupnih cesta, kao i zahtjeve da se skinu prijedlozi za nezakonito imenovanje ravnatelja Pomorskog muzeja te neusuglašeni prijedlozi oko imenovanja članova komisija.

-HDZ se oštro suprostavio neplanskom postavljanju kioska bez konzultacija struke i drugih zainteresiranih strana, na što je bezuspješno upozoravao i na prethodnim sjednicama Gradskog vijeća, a u čemu je zahtijevao planski pristup kojim bi se postigla prava mjera između ekonomskih interesa, baštine te javnih potreba građana. Na žalost, još jedanput se potvrdilo kako gradonačelnika struka apsolutno ne zanima, već mu je na prvom mjestu, kako i sam kaže, njegovo diskrecijsko pravo da kako mu se prohtje i bez ikakvih kriterija, dodjeljuje atraktivne gradske lokacije - ističu iz HDZ-a Split.

Dodaju da će se i dalje suprotstavljati prijedlozima koji potiču zloupotrebu Gradskog vijeća Grada Splita.

-HDZ se suprostavio neshvatljivim prijedlozima vladajućeg SDP-a koji potiču zloupotrebu Gradskog vijeća Grada Splita za davanje mandata gradonačelniku za nastavak takvog neodgovornog i stihijskog vođenja Grada - stoji u priopćenju HDZ-a Split.

 

M.M.