Saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata, Damir Kajin, gostujući u današnjoj emisiji Bez Cenzure Rovinj FM-a, potvrdio je "da desno ne ide", a na pitanje o postizbornoj koaliciji sa SDP-om odgovorio je potvrdno.

-Da. Nakon izbora da. Ja mislim da će se upravo iza te novonastale situacije moći postaviti određeni zahtjevi puno radikalnije i iskrenije - kazao je Kajin.

>>U SDP-u računaju na postizborni dogovor s Milanom Bandićem

Osvrnuo se i na svog koalicijskog partnera Milana Banidća, koga bi SDP također rado vidio u postizbornoj koaliciji.

-Gospodin Bandić sigurno nije svetac, ali se usuđujem kazati da je on posljednji socijaldemokrata u Hrvatskoj. Budite uvjereni da nitko neće vjerodostojnije zastupati građane Istre od istraskih demokrata, ali isto tako nitko neće voditi bolje grad Zagreb od Bandića - kazao je Kajin o svom koalicijskom partneru.

Bivšeg predsjednika Josipovića prozvao je kao jednog od zaštitnika kriminala u Hrvatskoj.

-Tko je štitio taj kriminal na tim prostorima? Ja kažem vrh DORH-a i vrh države. Iza troga stojim i mogu me tužiti, ali neće. Zato jer bi se našli u istoj poziciji kao i oni koji stoje iza Fimi medije - kazao je Kajin.

Osvrnuo se na činjenicu da je nakon islaska iz IDS-a, 2013. godine na izborima za istarskog župana bio podržan od strane SDP nakon čega je došlo do njihovih trzavica sa IDS-om i zahladnjenja odnosa.

-Jakovčić je Milanovića nazivao kilerom, a Milanović je Jakovčiću rekao da vodi IDS kao mafijašku organizaciju. On je podržao mene na ovim izborima, iako je njegov SDP više radio kontra za razliku od njega koji je istinski pomogao, ali njegovi su na ovim prostorima radili kontra podržavajući otvoreno IDS."

Na pitanje što očekuje od ovih izbora, Kajin je ocijenio da iskreno očekuje kako će Istarski demokrati biti parlamentarna stranka kao bi se zagovarali interesi Istrijana.

 

R.H.