Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je za N1 televiziju da je spreman surađivati s premijerom Zoranom Milanovićem.

"U Zagrebu radi svaki treći zaposleni u Hrvatskoj, ali i 41.000 nezaposlenih u Hrvatskoj. Moramo se bolje organizirati. Moramo prestati honorirati nerad. Nećemo danas nikoga špotati, ali mislim da smo danas u zaostatku. Ostatak Hrvatske živi lošije od Zagreba, ali i Zagrepčani moraju bolje živjeti', kazao je Milan Bandić.

'Moraju se provesti ozbiljne reforme, reforme javne uprave, zdravlja. Nažalost, što su izbori bliže, neće se ništa dogoditi jer se reforme ne čine u izbornoj godini. Vlada je mogla ući u povijest - napraviti reforme i izgubiti izbore. Onaj tko provede istinske reforme, gubi mandat', istaknuo je.

Na upit je li on spreman izgubiti mandat kako bi proveo reforme u Zagrebu, kaže da bi uvijek birao bolji život Zagrepčana između toga i gubitka svog mandata.

'Ako hoćete raditi, dat ćete 100 razloga za raditi. Loš konj ima samo jednu manu, a dobar konj ima sto mana. Nema prepreka za mene. Ne možete staviti dvije litre u litru i pol, mojim povratkom će stvari biti još bolje. Kolegice su radile najbolje što su mogle dok me nije bilo Ja ne kukam nikada, ja ne odustajem, ja sam trkač na duge pruge. Savjest mi je čista, izgubio sam trećinu zdravlja, dao sam Zagrebu koliko sam mogao i dobio sam još više', izjavio je Bandić.

Govoreći o procesu koji se vodi protiv njega ponovio je svoju omiljenu frazu; 'Vjerovao sam da će se dogoditi upravo ovako i da će institucije raditi svoj posao. Vjerujem u trodiobu vlasti i u hrvatske institucije.

O projektima koje Zagreb čekaju u budućnosti najavio je strategiju raspolaganja otpadom, žičaru na Sljemenu, prometnice, izgradnja dviju fontana. 'Ante Kostelić bit će moj posebni savjetnik za Sljeme, na Sljemenu ćemo napraviti dom Kostelićevih', pojasnio je Bandić.

Komentirajući društvenu i političku atmosferu u Zagrebu, kazao je da se neće pridružiti sutrašnjem braniteljskim prosvjedima.

'Ja ću biti na misi za branitelje navečer. Ja s braniteljima imam zajednički jezik. Moj prioritet i čast je da s tim ljudima mogu komunicirati. Njihov se problem odavno mogao riješiti', kazao je Bandić te dodao da ne vjeruje da će se problem riješiti prije izbora

Na upit bi li u budućoj Vladi surađivao i s SDP-om i HDZ-om, kazao je da sa svima koji su spremni raditi na dobrobit Hrvatske treba surađivati. 

'Ne treba biti ovan na brvnu. Ja sam i danas spreman surađivati s premijerom Milanovićem', kazao je i zaključio da je oprostio premijeru teške riječi koje je iznio na njegov račun.

Komentirajući mimohod u Zagrebu, kazao je da kompromisno rješenje da se mimohod održi u Zagrebu večer prije godišnjice 'Oluje'. 

'Nemojmo samo Kninu oduzeti pobjedu', zaključio je Bandić.  

 

M.M.