Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak kako bi trebalo zatvoriti medijsku kuću koja je jučer omogućila Šešelju da govori kroz hrvatske medije.

Ne precizirajući o kojoj je medijskoj kući riječ, Kujundžić se zapravo izjasnio za cenzuriranje Osječke TV na kojoj je Velimir Bujanec u svojoj emisiji Bujica telefonski intervjuirao Vojislava Šešelja.

Po matrici koju je već ranije odredio Ivo Josipović, Kujundžić se založio i za "raščišćavanje kriminalnih radnji" u Nogometnom savezu.

-Svi kriminali, neovisno da li je to nogometni savez ili bilo koja draga institucija ili djelatnost, moraju biti jednom za svagda raščišćeni", poručio je Kujundžić.

>>Zašto Ivo na nogomet gleda krivo

I unatoč činjenici da prije nekoliko mjeseci nije prešao izborni prag i ušao u Europski parlament, Kujundžić ističe kako ne vjeruje u predizborne ankete o predsjedničkim izborima po kojima, kako pokazuje najnovija ankete Cro-barometra, ima 7,6 posto potpore birača.

-To je objava u promidžbene svrhe. Stvarni rezultat je posve drukčiji i za mjesec dana vidjet ćete da je tako. Tada ću pozvati ove 'ugledne' agencije da zatvore svoje firme jer neće moći obrazložiti statističkom metodom da se dogodila takva pogreška. Neovisno o tome raste li meni popularnost ili ne, neobjektivno prikazivanje u promidžbene svrhe je nešto što je nedemokratski i neposlovno, ali i kažnjivo - izjavio je Kujundžić novinarima ispred štanda gdje mu građani daju podršku.

Na pitanje očekuje li pobjedu u drugom krugu, Kujundžić je odgovorio kako je njegova pobjeda u drugom krugu sigurna.

-A moglo bi se dogoditi, po raspoloženju naroda iz dana u dan, i u prvome krugu - ustvrdio je Kujundžić.

Upitan i hoće li podržati HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović ili ona njega, rekao je da "treba vidjeti što će ona iznijeti u svojim programima".

Podsjetimo, Kolinda Grabar Kitarović predstavila je svoj izborni program još 11. studenog .

 

R.Horvat