Ivan Dodig treći je hrvatski predstavnik koji će nastupiti u četvrtfinalu parova na Australian Openu.

U osmini finala konkurencije muških parova na prvom Grand Slam turniru sezone Ivan Dodig i Slovak Filip Polašek pobijedili su brazilsko-rumunjsku kombinaciju Marcela Mela i Horiju Tecaua sa 6:4, 6:3.

Melo je inače Dodigov bivši partner u igri parova, a zajedno su osvojili šest turnira, među kojima i Grand Slam turnir Roland Garros 2015. godine. Od ukupno 15 osvojenih turnira u parovima u karijeri, Dodig je sa svojim sadašnjim partnerom Polašekom osvojio dva, Masters 1000 u Cincinnatiju te ATP u Pekingu, oba 2019.

Hrvatsko-slovački par u Melbourneu je postavljen za devete nositelje, a protivnik u četvrtfinalu Dodigu i Polašeku bit će pobjednik meča između četvrtih nositelja, Nizozemca Wesleyja Koolhofa i Poljaka Lukasza Kubota i domaćih predstavnika Matthewa Ebdena i John-Patricka Smitha.

Ranije su četvrtfinale Australian Opena izborili Nikola Mektić i Mate Pavić. Hrvatski tenisači su drugi nositelji, a za polufinale će se boriti protiv osmopostavljenih Francuza Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta.

Hrvatska ima i žensku predstavnicu u četvrtfinalu parova. To je Darija Jurak koja će se s partnericom Ninom Stojanović iz Srbije za ulazak u polufinale boriti protiv Srpkinje Aleksandre Krunić i Talijanke Martine Trevisan.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Australian Opena. Nakon sjajnih igara u Melbourneu na prvom Grand Slam turniru sezone Donna Vekić zaustavljena je u osmini finala. Bolja od nje bila je američka tenisačica Jennifer Brady koja je slavila sa 6:1, 7:5 nakon sat i 34 minute.

 

M.B.