Prvi tenisač svijet Novak Đoković, koji je prošlog tjedna boravio u Zadru na turniru Adria Tour, pozitivan je na koronavirus.

- Ne pokazuje nikakve simptome, stoji u priopćenju poslanom medijima. Zaražena je i njegova supruga Jelena, dok su im djeca bila negativna na testiranju.

- Sve što smo radili proteklog mjeseca, radili smo čistog srca i čistih namjera. Turnirom smo željeli poslati poruku ujedinjenosti i solidarnosti u regiji. Organizirali smo turnir u trenutku kad je virus počeo slabiti, vjerovajući da postoje uvjeti za održavanje turnira.

Nažalost, virus je i dalje prisutan i živimo u novoj stvarnosti na koju se trebamo još priviknuti. Nadam se da će se sve uskoro smiriti i da ćemo nastaviti sa životima kao i prije. Veoma mi je žao svih koji su zaraženi i nadam se da nitko neće doživjeti komplikacije, rekao je Đoković.

Đoković je objavio kako će ostati u samoizolaciji sljedećih 14 dana i ponoviti testiranje za pet dana.

Podsjetimo, hrvatski tenisač Borna Ćorić također je potvrdio da je zaražen koronavirusom nakon sudjelovanja na turniru Adria Tour u Zadru gdje je nastupio i Grigor Dimitrov koji je također objavio kako je pozitivan na COVID-19.

M.B.