Ugledni francuski sportski dnevnikL'Equipeobjavio je kako će Europsko nogometno prvenstvo koje se ovoga ljeta trebalo održati u 12 gradova u 12 zemalja biti odgođeno za godinu dana zbog epidemija koronavirusa.


U ovakvim okolnostima u kojima se ne zna kada će i hoće li uopće biti završena nacionalna prvenstva te uz činjenicu da se virus širi i u nekim zemljama koje bi trebale organizirati EP, bilo je gotovo izvjesno da se isto neće moći organizirati, a da jamči potpunu zdravstvenu sigurnost sudionicima i navijačima.

- U ovom trenutku čini se neizbježnim da će se EURO 2020. morati odgoditi, as obzirom na to dase radi o turniru u nekoliko različitih zemalja diljem Europe, bilo bi pametno odgoditi ga do sljedećeg ljeta, pišu Francuzi.

L'Equipe tvrdi da je odluka već donesena, očekuje se da će UEFA objaviti da će EURO 2020. postati EURO 2021.

Europsko prvenstvo bi trebalo početi 12. lipnja ove godine utakmicom između Turske i Italije u Rimu. Hrvatska je smještena u skupinu DsEngleskom, Češkom i jednom od četiri ekipe iz kvartera Škotska, Srbija, Norveška i Izrael.

"Vatreni" bi trebali prvu utakmicu igrati 14. lipnja u Londonu protiv Engleske, a iduće dvije utakmice u Glasgowu protiv Češke (19. lipnja) i još uvijek nepoznate ekipe (23. lipnja).

 

M.B.