Hrvatska nogometna reprezentacija saznala je protivnike u drugom izdanju Lige nacija. Izabranici Zlatka Dalića igrat će u najjačem, A razredu, među 16 najboljih europskih reprezentacija u skupini 3 s Francuskom, Portugalom i Švedskom.

- Vjerojatno najjača skupina koju smo mogli dobiti. Svjetski prvaci, aktualni europski prvaci i Šveđani koji su 17. na ljestvici. Bit će jako dobra grupa, kvalitetne utakmice i dobar test za nas. Idemo po prvo mjesto u skupini, da napravimo najbolji rezultat i jedan jako dobar test za nas kao pripreme za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Pravi i jaki protivnici - kao što mi želimo, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Pobjednici skupina plasirat će se na završni turnir svake Lige.

Završni turnir četiri najbolje reprezentacije iz Lige A, u kojoj će igrati Hrvatska, bit će od 2. do 6. lipnja 2021. u jednoj od četiri zemlje koje će izboriti "Final Four".

Liga nacija kreće početkom rujna ove godine (3-5. rujna), a preostali termini su 6.-8. rujna, 8.-10. listopada, 11.-13. listopada, 12.-14. studenog i 15.-17. studenog ove godine.

 

M.B.