Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se uoči početka prve faze priprema na Europsko prvenstvo 2020. godine. Na okupljanje u Zagreb, koje će reprezentacija imati od 17. do 23. prosinca, stiglo je 16 igrača.


Za prvu fazu priprema poziv su dobili vratari Matej Ašanin (PPD Zagreb) i Moreno Car (Nexe), krila Ivan Vida, Fran Mileta, Marin Jelinić (svi Nexe), David Mandić, Valentino Ravnić (PPD Zagreb) i Lovro Mihić (Orlen Wisla Plock), pivot Marin Šipić (PPD Zagreb) te vanjski igrači Matej Hrstić, Ante Gadža, Josip Vekić (svi PPD Zagreb), Ante Kuduz (Dinamo Bukurešt), Luka Šebetić (Tremblay) i Luka Stepančić (MOL Pick Szeged).

Za drugu fazu priprema, koja je na rasporedu od 26. do 30. prosinca, hrvatski rukometaši će preseliti u Poreč, gdje će se odvijati i posljednja, treća faza, od 1. do 7. siječnja, u sklopu koje će biti održan i Croatia kup (3. - 5. siječnja) uz sudjelovanje reprezentacija Bosne i Hercegovine te Katara. U trećoj fazi priprema reprezentaciji će se priključiti igrači koji igraju u Njemačkoj, jer imaju klupske obveze sve do 29. prosinca.

Hrvatska će put Graza, u kojem će odigrati utakmice prve faze Europskog prvenstva, krenuti 8. siječnja. U prvom dijelu natjecanja suparnici izabranicima Line Červara bit će Crna Gora (9. siječnja), Bjelorusija (11. siječnja) i Srbija (13. siječnja). Hrvatska reprezentacija će sve tri utakmice odigrati u terminu od 18.15 sat

 

M.B.