Engleski izbornik Gareth Southgate komentirao je ponovni susret Engleske i Hrvatske koji će se, u okviru skupine D, odigrati na otvaranju Eura, 14. lipnja na Wembleyu.


- Ponovno ćemo se susresti, bit će to sjajna utakmica na otvaranju Eura. Dvije dobre momčadi, jedna jako iskusna reprezentacija, s ogromnim iskustvom na velikim natjecanjima, i jedna mlada ekipa, puna engergije. Bit će to jako zanimljiv dvoboj, rekao je Southgate.

Na pitanje je li moguće usporediti ogled Hrvatske i Engleske na SP-u u Moskvi s ovim na Euru, izbornik Gordog Albiona odgovorio je niječno.

- Ne, jer kada bih trebao odabrati koju utakmicu bih želio pobijediti, onda je to ona u kojoj je Hrvatska pobijedila, a to je polufinale SP-a. Bilo bi lijepo pobijediti na Wembleyju, ali tada su bile drugačije okolnosti, drugačije vrijeme, drugačija nagrada je bila u igri, istaknuo je.

Vjeruje kako u ovakvim susretima nema favorita.

- Za obje momčadi cilj je proći skupinu. Naravno da će za nas biti sjajno što igramo kod kuće, što je doista posebno, ali svejedno moramo igrati dobro, tu nema favorita, rekao je Southgate.

Prošlogodišnju Englesku usporedio je s današnjom.

- To su različite reprezentacije. U Rusiji smo pronašli način da igramo s igračima koje smo tada imali, bilo je tu dosta neiskusnih igrača kad su u pitanju međunarodne utakmice. I sada imamo dosta mladih igrača, ne znam jesmo li bolji, ali sigurno igramo drugačije, izjavio je izbornik Engleske.

Podsjetimo, ždrijeb Eura 2020. svrstao je Hrvatsku u skupinu s Engleskom i Češkom, dok će četvrti sudionik skupine D biti poznat nakon doigravanja u kojemu će igrati Škotska, Izrael, Norveška i Srbija.

M.B.