Hrvatska nogometna reprezentacija na Europskom prvenstvu 2020. godine igrat će u skupini D zajedno s reprezentacijama Engleske i Češke, te pobjednikom play-offa između Škotske, Izraela, Norveške i Srbije odlučeno je na ždrijebu koji je održan u Bukureštu.

Hrvatska će prvu utakmicu igrati 14. lipnja protiv Engleske na Wembleyju, u drugom kolu ćemo 19. lipnja igrati protiv Češke u Glasgowu, a u trećem kolu 23. lipnja ponovo u Glasgowu protiv pobjednika play-offa C, jedne od reprezentacije iz kvarteta Srbija, Norveška, Škotska i Izrael.

- Zadovoljni smo. Rekli smo da nema lagane grupe, al ne možemo birati. Moja želja je bila da izbjegnemo Portugal iz trećeg pota, i to smo izbjegli. Mislim da realno možemo proći dalje što je naša ambicija i želja, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

- Nama je prva utakmica s Englezima najvažnija, ne može biti bolje i ljepše otvaranje za nas. Nakon toga slijede kao dvije lakše utakmice u kojima moramo tražiti našu šansu, ali mi znamo što je naš cilj, a to je proći grupu, rekao je izbornik Dalić.

Na pitanje koga bi volio izbjeći iz trećeg pota, rekao je da su svi nezgodni.

- Svi su nezgodni, pogotovo Srbija, ali tu su i Škoti koji su domaćini i ako prođu dalje mi ćemo igramo protiv dva domaćina kao gosti. Vidjet ćemo tko će proći. Imat ćemo dovoljno vremena napraviti analizu i skauting tih ekipa. Moramo vjerovati u sebe da možemo ponoviti uspjeh od prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu, napraviti dobar posao i na to smo spremni. I naravno, najvažniji je da mi igrači budu zdravi, zaključio je izbornik Dalić.

EURO će se održati od 12. lipnja do 12. srpnja iduće godine, a UEFA je u čast 60. obljetnice održavanja prve europske smotre, odlučila da se ovaj EP igra diljem "Starog kontinenta". Domaćini prvenstva bit će London, München, Rim, Baku, St Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao i Budimpešta.

Na prvenstvu će nastupiti 24 reprezentacije, a posljednja četiri sudionika doznat ćemo nakon dodatnih kvalifikacija koje su na rasporedu u ožujku.

 

M.B.