Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač (48) više nije trener munchenskog Bayerna, objavio je njemački nogometni velikan. Do daljnjeg momčad će voditi pomoćni trener Hansi Flick, međutim nagađa se kako bi ime novog trenera moglo biti vrlo brzo poznato.

Na hitnom sastanku održanom u nedjelju, Kovač je ponudio ostavku, a čelnici kluba su je prihvatili.

- Nastupi našeg tima posljednjih tjedana i rezultati koje smo ostvarili, pokazali su nam da je bilo potrebno djelovati. Uli Hoenes, Hasan Salihamidžić i ja imali smo otvorenu i ozbiljnu raspravu s Nikom i došli smo do međusobne odluke da Niko više nije glavni trener Bayerna. Svi žalimo zbog tog razvoja. Želio bih zahvaliti Kovaču u ime kluba za njegov rad, posebno za dvostruku pobjedu prošle sezone, rekao je izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge.

Odluku je komentirao i Niko Kovač.

- Mislim da je ovo ispravna odluka kluba. Rezultati i način na koji smo igrali u posljednje vrijeme doveli su me do ove odluke. Moj brat Robert i željeli bismo se zahvaliti Bayernu za ovih posljednjih 18 mjeseci. Za to vrijeme naša je momčad osvojila Bundesligu, DFB kup i Superkup. Bilo je to dobro vrijeme i želim klubu sve najbolje, dodao je hrvatski stručnjak.

Kovač je s Bayernom u prošloj sezoni osvojio naslov prvaka i njemački Kup, dok je u Ligi prvaka Bayern ispao u osmini finala od kasnijeg europskog prvaka Liverpoola.

M.B.