Najbolje plasirani hrvatski tenisač ovaj tjedan je Marin Čilić koji je u odnosu na prošli tjedan napredovao dva mjesta i nalazi se na 23. poziciji. Iza njega je Borna Ćorić koji je 24. tenisač svijeta.


Ćorić je u odnosu na prošli tjedan pao dva mjesta, a veliki pad i to od čak 15 mjesta upisao je Ivo Karlović koji je ispao iz prvih 100 i ovaj tjedan zauzima 102. poziciju. Pad je upisao i Viktor Galović, nazadovao je s 242. na 247. poziciju, dok je Nino Serdarušić napredovao sedam mjesta i sada je 287. tenisač svijeta.

Na vrhu nema promjena. Prvi je srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjolac Rafael Nadal, a treći Švicarac Roger Federer.

Martić i Vekić u TOP 20.

Petra Martić i Donna Vekić napredovale su na WTA ljestvici pa hrvatski tenis ima dvije igračice u TOP 20., obje su stigle do najboljeg plasmana karijere.

Martić je napredovala za dva mjesta i sada je 15. igračica svijeta, a to joj je najbolji plasman u karijeri. Vekić je napredovala za jedno mjesto i nalazi se na 20. mjestu, što je također najviše što je ikad bila na WTA ljestvici.

Pobjednica Moskve Švicarka Belinda Bencic napredovala je na sedmo mjesto, a pobjednica Luxembourga Jelena Ostapenko bilježi uspon od 19 mjesta i sada je 44.

Na vrhu su Ashleigh Barty, Karolina Pliskova i Naomi Osaka.

 

M.B.