Hrvatska nogometna reprezentacija od 20.45 u Splitu dočekuje Mađarsku u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020.

Rasprodane tribine stadiona i do sada neviđen angažman snaga sigurnosti dočekuju navijače ukrašene prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima na stadionu u Poljudu koji se otvara večeras u 18.45 sati.

- Veseli me biti na Poljudu, u Hajduku sam proveo sjajne trenutke i nisam nikada ni sanjao da ću doći ovamo kao izbornik. Kult reprezentacije se vratio, očekujem zajedništvo i sinergiju nas na terenu i navijača te se nadam da ćemo završiti dan pobjedom, rekao je izbornik Zlatko Dalić dan uoči dvoboja.

Njegovo zadovoljstvo djeli i kapetan Luka Modrić.

- Ključno je kako ćemo mi ući u utakmicu i kako ćemo se postaviti. Ukoliko budemo pravi, nemjerljivo smo bolji od suparnika i treba biti na toj razini kako bismo došli do pobjede. Mađarska je u Budimpešti pokazala svoju kvalitetu i može iznenaditi, može nam nauditi i zato moramo odigrati veliku utakmicu. Pobjeda nam je imperativ kako bismo mirnije ušli u završnicu kvalifikacija, dodao je kapetan Luka Modrić.

Po svemu sudeći Vatreni će na Poljudu početi u formaciju 4-3-3, te sa sastavom: Livaković - Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić - Rakitić, Modrić, Brozović - Brekalo, Perišić, Petković.

Utakmicu protiv Mađarske, Hrvatska dočekuje kao prvoplasirana momčad skupine E s 10 bodova, s bodom više od Slovačke i Mađarske te četiri više od Walesa.

U subotu, reprezentacija iz Splita kreće za Cardiff, a utakmica protiv Walesa igra se u nedjelju u 20.45 sati na City Stadiumu u Cardiffu.

 

M.B.