Hrvatska nogometna reprezentacija, večeras u 18 sati, u Bakuu, igra kvalifikacijski dvoboj protiv Azerbajdžana u kvalifikacijama za EURO 2020.


Nakon velike pobjede u Trnavi kod Slovačke (4:0), izabranici Zlatka Dalića puni optimizma stigli su u Bakuu kao favorit, gdje ih čeka dvoboj protiv posljednje momčadi u skupini E. Azerbajdžan je u dosadašnja četiri kvalifkacijska susreta upisao sva četiri poraza.

Izabranici Zlatka Dalića su kvalifikacije otvorili pobjedom na Maksimiru 2:1 upravo protiv Azerbajdžana, koje vodi hrvatski strateg Nikola Jurčević. Uslijedio je neočekivani poraz u Budimpešti kod Mađara (1:2), a potom pobjeda u Osijeku 2:1 protiv Walesa. Stvari su 'sjele na svoje mjesto' nakon Slovačke, gdje su svjetski doprvaci briljirali pridruživši se Mađarskoj na vrhu ljestvice s devet bodova. Pobjedom u Bakuu hrvatski nogometaši odškrinuli bi vrata Eura.

- Bit će teška utakmica, čvrst i borben protivnik, a na nama je da im se suprotstavimo i ponovimo utakmicu iz Slovačke. Agresija, odgovornost kompaktnost i trčanje moraju biti na visokom nivou, rekao je izbornik Dalić poručivši da neće previše mijenjati pobjednički sastav iz Trnave.

Stoper Vatrenih Domagoj Vida vjeruje da bi sve osim pobjede bilo razočarenje.

-Ova tablica gdje su oni najlošiji ne prikazuje svu njihovu kvalitetu. Imaju oni dobrih igrača i sigurno da mogu zagorčati život. Mi ih maksimalno respektiramo i maksimalno se pripremamo za utakmicu, ali ako napravimo pristup kao što je bilo u Slovačkoj uvjeren sam da možemo doći dio našeg cilja, a ti su tri boda. Došli smo po pobjedu i za nas bi sve ostalo bilo razočarenje, istaknuo je Domagoj Vida.

 

M.B.