Hrvatski reprezentativac Ivan Kvesić osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 84 kg na turniru Svjetske karate lige u Tokiju, ujedno kvalifikacijskom za Olimpijske igre koje će se u japanskom glavnom gradu održati sljedećeg ljeta.


U odlučujućem dvoboju za broncu pobijedio je Bjelorusa Antona Isakaua na "senshu", odnosno pravilo prvog osvojenog boda. Borba je završila rezultatom 3-3.

Prije toga, Ivan je pobijedio Makedonca Berata Jakupija s 1-0, predstavnika Bosne i Hercegovine Merisa Muhovića istim rezultatom, Kazahstanca Danijara Juldaševa s 2-1, a u polufinalu minimalno izgubio od Iranca Poorshabata kodjer s 2-1.

U susretu za brončano odličje u kategoriji do 55 kg Alessandra Hasani izgubila je od Španjolke Carlote Osorio Fernandezs 1-0.

U 1. kolu Hasani je pobijedila englesku karatisticu Carlu Burkitt s 3-1, potom izgubila od Tajvanke Tzu-Yun Wen 2-0, a u repasažu bila bolja od natjecateljice Tajlanda Tippawan Khamsis 3-0 i na sudačko preglasavanje od Iranke Taravat Khaksarnakon što je borba završila 0-0.

Na korak od borbe za odličje u repasažu teške kategorije (+84 kg) ostao je Zvonimir Živković. Pobijedio je Poljaka Macieja Gebku sudačkim preglasavanjem (borba bez bodova), potom uspjeh nad Rodom Timmermans s Curacaaa 2-0, te Brazilcem Adamom Ramosom s 3-1. U četvrtfinalu izgubio je od Nijemca Jonathana Horneas 1-0, a u repasažu od Japanca Daikija Anda 2-0. U repasažu do bronce zaustavljeni su još Jelena Pehar (-50 kg) i Stjepan Štimac (-67 kg).


M.B.