Stipe Miočić novi je stari prvak UFC-a!!! Nakon što mu je Daniel Cormier oduzeo titulu prošle godine koja je bila u dugom vlasništvu američko- hrvatskog borca, Stipe mu je uzvratio u revanšu i opravdao titulu najboljeg borca svih vremena u UFC-u.

Kakva je to samo borba bila. Cormier je silovito krenuo i činilo se kako će svladati Miočića već u prvoj rundi kada ga je izmučio u parteru. No, preživio je to Stipe, a preživio je i drugu rundu u kojoj smo gledali otvorenu borbu i serije udaraa s obje strane. I u ovoj rundi je Cormier bio bolji, a u posljednjim trenucima je gotovo nokautirao Stipu.

Cormier je bio bolji i u trećoj rundi i bilo je jasno da samo nokaut spašava Stipu Miočića u posljednjoj četvrtoj rundi. Promijenio je Miočić taktiku i počeo udarati Cormiera u tijelo, a to se pokazalo kao pun pogodak. Nakon nekoliko udaraca u tijelo Cormier je posustao, a Miočić ga je dokrajčio udarcima u glavu.

Nakon što je u prošlosti tri puta obranio naslov u teškog kategoriji, on je sada ponovno u vlasništvu Stipe Miočića i sa sigurnošću se može reći kako je borac hrvatskih korjena najveći u povijesti ovog sporta.

 

M.B.