Nakon pobjede u prvom susretu na Malti izgledalo je da će Hajduk rutinski proći malteški Gzira United u prvom pretkolu Europske lige, no ni vodstvo 1:0 pred 18.000 gledatelja u uzvratu u Splitu nije bilo garancija prolaza. Nakon ispadanja Hajduka, bijesni navijači probili su zaštitnu ogradu i upali na teren, a pokušali su napasati i svečanu ložu. 

Hajduk je prošlog tjedna u Ta'Qali pobijedio i činilo se kako će uzvratni susreti biti tek formalnost, posebice nakon što je Bassel Jradi doveo domaćine u vodstvo već u sedmoj minuti. No, gosti su u nastavku zgodicima Jeffersona (57) i Hameda Konea (69, 90+6) stigli do senzacije. Hajduk se tako već nakon prvog ispita oprašta od Europe.

Nakon ispadanja Hajduka, bijesni navijači probili su zaštitnu ogradu i upali na teren, a pokušali su napasati i svečanu ložu. 

Dio pripadnika Torcide tako je odlučio "objasniti" gračima kako stoje stvari, pa su utrčali na travnjak dok su na njemu još bili nogometaši Hajduka. U posljednjem trenutku zaustavila ih je policija. Istovremeno je na zapadnoj tribini gomila ljudi okružila svećanu ložu i krenula vrijeđati čelništvo splitskog kluba.

Situacija se ipak smirila kad je pristigao veći broj pripadnika interventne policije.

 

M.B.