Danas od 18 sati na stadionu Aldo Drosina u Puli igra se finalna utakmica hrvatskog nogometnog kupa između Dinama i Rijeke.

Modri su oosigurali naslov prvaka i nadaju se 16. naslovu pobjednika Kupa i dvostrukoj kruni, što su ostvarili i prošle godine.

- Prihvaćamo svaku utakmicu kao favoriti, nemamo problem s tim. Dinamo ima najveću kvalitetu u Hrvatskoj. Kad igraš u Dinamu, moraš se znati nositi s tim. Imamo titulu, želimo duplu krunu, a momčad je jako gladna i motivirana za tim uspjehom. Sjajna je atmosfera u ekipi i imamo sve preduvjete za dobar rezultat. Pritisak u Dinamu uvijek postoji, a ovi momci se mogu nositi sa svakim pritiskom, rekao je trener Dinama Nenad Bjelica.

Trener Rijeke Igor Bišćan svjestan je mogućnosti da ostvari sjajan uspjeh i osvboji trofej.

- Na kraju sezone imamo priliku odigrati utakmicu koja bi nam mogla ostati u posebnom sjećanju. Jasno je da je Dinamo favorit, ali i mi nemamo namjeru biti samo sudionici, imamo se imamo pravo nadati da bismo uz pomoć naših navijača mogli bismo doći do pobjede koja bi ovu sezonu mogla učiniti najboljom mogućom. Dečki su u pozitivnom iščekivanju, napeti, kako i treba biti pred važnu utakmicu, izjavio je Bišćan.

Podsjetimo, Dinamo je ovogodišnji prvak Hrvatske. Rijeka je subotnjom pobjedom protiv Lokomotive u pretposljednjem kolu Prve HNL osigurala drugo mjesto u prvenstvu.

 

M.B.