Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pao je na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak tri mjesta i sada je 13. tenisač svijeta. Čilić je pao na ljestvici jer je proteklog tjedna izgubio od Struffa drugom kolu ATP turnira u Rimu, a prošle je godine na istom turniru stigao do polufinala. 

Borna Ćorić je ostao na prošlotjednoj 15 poziciji, a Ivo Karlović se popeo dva mjesta, na 95. poziciju. Viktor Galović je također ostao na prošlotjednoj 198. poziciji, dok je Nino Serdarušić pao jedno mjesto i sada je 299. tenisač svijeta.

Na vrhu nema promjena. Prvi je srpski tenisač Novak Đoković, drugi je osvajač turnira u Rimu ovaj vikend Španjolac Rafael Nadal, a treći je Švicarac Roger Federer.

Donna Vekić napredovala jedno mjesto

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić napredovala je jedno mjesto na najnovijoj WTA ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak i sada se nalazi na 23. poziciji što joj je najbolji ranking karijere. 

Petra Martić je u odnosu na prošli tjedna pala tri mjesta i sada je 31. tenisačica svijeta, a Tereza Mrdeža se popela jedno mjesto na 188. poziciju.Tena Lukas je pala deset mjesta i sada je 285. tenisačica svijeta, a Jana Fett je skočila 51 mjesto do 314. pozicije nakon što je na ITF turniru u Francuskoj došla do polufinala.

Na vrhu je došlo do manjih promjena. Prva je i dalje Japanka Naomi Osaka, no na drugu se poziciju popela pobjednica turnira u Rimu Karolina Pliškova koji je prošli tjedan bila sedma tenisačica svijeta. Na treću je poziciju s druge pala Rumunjka Simona Halep.

 

M.B.