Danas u Zagrebu počinje okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije uoči kvalifikacijskih utakmica s Azerbajdžanom i Mađarskom za plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine.

Nakon što je od prvoga nastupa na klupi, u listopadu 2017. u Kijevu, do današnjega okupljanja izgubio nekoliko ključnih igrača, i uoči predstojećih utakmica izbornik Dalić je na velikim mukama. Posljedice ozljeda osjećaju Mitrović, Vrsaljko, Strinić, Jedvaj, Pjaca i Pivarić, dok je Dejan Lovren suspendiran!

Tako Dalić, prisiljen na gradnju kuće od temelja, usto i s teškom hipotekom drugoga mjesta na svijetu, kreće u kvalifikacijski ciklus u kojemu praktički nema pravo na kiks.

U pripremi utakmice s Azerbajdžanom, u kojoj Dalića čeka Jurčevićev bunker, stručni stožer vatrenih počeo je razmatrati kako modificirati standardnu koncepciju 4–2–3–1 i reducirati broj obrambenih igrača. Naglasak je na što ofenzivnijoj varijanti sastava, a krilni igrač Wolfsburga Josip Brekalo spominje se kao rješenje za desni bok.

Josip Brekalo je prošle jeseni odigrao jednu od ključnih rola u pobjedi nad Španjolcima u Zagrebu, dok mu na klupskom planu u ovoj kalendarskoj godini ne cvjetaju ruže. Još nije postigao nijedan zgoditak u 2019. godini, a posljednju asistenciju upisao je prije mjesec dana u utakmici s Mainzom.

 

M.B.