Nogometaši zagrebačkog Dinama večeras u Lisabonu igraju uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige protiv Benfice.

Trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica u uzvratu ne može računati na četiri igrača. Zbog ozljeda su otpali kapetan Arijan Ademi i Izet Hajrović, dok su zbog žutih kartona suspendirani Ivan Šunjić i Marin Leovac.

Umjesto Hajrovića trebao bi zaigrati Damian Kadzior, Amir Rrahmani će preuzeti lijevi bok, dok bi na poziciju zadnjeg veznog trebao uskočiti Nikola Moro.

- Za mene će to biti možda prva utakmica u Europi od prve minute, ali spreman sam. Mislim da mogu odgovoriti kvalitetno i da mogu pomoći momčadi, kazao je 21-godišnji Moro.

Dinamo bi trebao nastupiti u sastavu: Livaković - Stojanović, Theophile, Dilaver, Rrahmani - Gojak, Olmo, Moro - Kadzior, Petković, Oršić.

Susret će se igrati na stadionu Luz, ili stadionu 'svjetla' koj je izgrađen 2003. godine za potrebe europskog prvenstva u Portugalu, a ime je dobio po zaštitnici Lisabona Gospi od svjetla.

Podsjetimo, Dinamo je u prvom susretu na stadionu Maksimir slavio s 1:0 i otvorio vrata četvrtfinala u kojem nije bilo hrvatskih klubova od 1999. godine kada je Varteks igrao četvrtfinale Kupa kupova.

M.B.