Dan nakon velike Dinamove pobjede na Maksimiru i plasmana u osminu finala Europske lige, stiže i najava loših vijesti za hrvatskog prvaka iz krovne kuće europskog nogometa. UEFA je dan nakon veličanstvene Dinamove 3:0 pobjede protiv češkog prvaka Viktorije Plzen na Maksmiru pokrenula disciplinski postupak protiv Modrih, objavila je UEFA na svojim stranicama uz opis grijeha koji se ovoga puta stavljaju na teren organizatoru.

UEFA tereti Dinamo zbog ubacivanja predmeta u tere, paljenja baklji i ponovno blokiranja stepenica na tribinama, a kaznu bi ovoga puta mogao dobiti i trener Nenad Bjelica.

Trener Dinama je krajem prvog poluvremena isključen zbog ometanja protivničkog igrača, a prije toga je više puta prigovarao sucima. Nenad Bjelica je poslije priznao da je to napravio namjerno.

Nadali su se u Dinamu da će kazna biti novčana, jer prekršaj nije nešto posebno strašan, jest za isključenje, ali ne za drastičnu kaznu, međutim, UEFA, čini se, nema milosti i kaznit će Bjelicu jednom utakmicom zabrane vođenja u Europskoj ligi!

U tom bi slučaju Modri u prvoj utakmici protiv Benfice u Maksimiru 7. ožujka bili bez svoga trenera, a on bi susret gledao s tribine.

Konačna odluka bit će donesena 28. veljače.

 

M.B.