Danas počinje 26. svjetsko prvenstvo rukometaša. Turnir otvaraju domaćin Njemačka i debitant Ujedinjena Koreja susretom u Berlinu. Utakmice se igraju u četiri njemačka grada - Berlin, München, Köln i Hamburg - te dva danska - Kopenhagen i Herning.

Hrvatska u petak u prvoj utakmici skupine B u Olimpijskoj dvorani u Muenchenu igra s Islandom, a potom slijede dvoboji s Japanom, Makedonijom, Bahreinom i Španjolskom.

- Island je vrlo nezgodan protivnik, a pogotovo stoga jer nam dolazi u prvoj utakmici turnira. Nezgodan protivnik, a tek je početak turnira. Islanđani su ostali bez lijevog braniča Sigurdssona, koji je jedan od njihovih najboljih i najiskusnijih grača i to je dosta veliki hendikep za njih. Palmarsson je njihov glavni igrač i sigurno će nam zadavati probleme, a moramo obratiti pozornost i na njihove kontre i polukontre zbog kojih ćemo se morati brzo vraćati u obranu - kazao je uoči početka Svjetskog rukometnog prvenstva hrvatski rukometaš Luka Cindrić. 

Hrvatska je uoči prvenstva u prijateljskim dvobojima u Poreču pobijedila Crnu Goru i Italiju, ali je u obje utakmice imala loš ulazak u susret. 

- Prijateljske utakmice su iza nas, ali sada nas čekaju potpuno drugačije utakmice. Nije nas izbornik upozoravao na te slabe početke protiv Crne Gore i Italije, mislim da smo mi dovoljno iskusni  da to ispravimo. Postoji dobra energija u ekipi i jedva čekamo da počne - zaključio je Cindrić.

Brojno hrvatsko iseljeništvo u Bavarskoj pozvao je da im pomognu.  

- Dosta Hrvata živi u Muenchenu i već je bilo dosta upita za karte. Trebat će nam pomoć s tribina - zaključio je Cindrić.

 

M.B.