Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić pokušat će sljedeći tjedan obraniti naslov svjetskog klupskog prvaka s Real Madridom čime bi završio godinu na najbolji mogući način.

-Uoči tog turnira se osjećam puno bolje nego što sam se osjećao na početku sezone. Teško sam ponovno pronalazio ritam nakon iscrpljujućeg Svjetskog prvenstva. Bio sam i fizički i psihički istrošen. No, u nekoliko posljednjih utakmica sam se fizički osjećao bolje - rekao je Luka Modrić u razgovoru za internetsku stranicu FIFA-e.

Europski prvak Real Madrid pokušat će u Ujedinjenim Arapskim Emiratima treći put zaredom, a četvrti put ukupno osvojiti Svjetsko klupsko prvenstvo. Prošle godine Modrić je bio proglašen najboljim igračem turnira.

-Najvažnija je momčad. Najbitnije je da grupa u cjelini igra dobro, a ja ću nastojati pomoći na sve načine. Moj jedini cilj sada je osvajanje tog prvenstva. To nam je važno natjecanje, a vidjet ćemo što će se događati na individualnoj razini - rekao je Modrić.

Pred Modrićem je posljednje natjecanje u 2018. godini u kojoj je s Real Madridom treći put zaredom osvojio Ligu prvaka, a s Hrvatskom srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu, što ga je lansiralo na postolje za najboljeg nogometaša svijeta u ovoj godini.

-Moji cilj je osvajanje dodatnih trofeja: Lige prvaka, španjolskog prvenstva i kupa, koji nismo osvojili od 2014. godine. Htio bih ga opet osvojiti - istaknuo je Modrić.

Real Madrid će u nedjelju otputovati u Abu Dhabi. Ondje će 19. prosinca igrati u polufinalu s pobjednikom utakmice Kashima Antlersa i Guadalajare. Finale klupskog SP-a bit će odigrano 22. prosinca.

-Pokušavam osvojiti svako natjecanje u kojem sudjelujem. Još sam gladan trofeja pa ću nastaviti naporno vježbati kako bih bio na razini potrebnoj da pomognem momčadi - istaknuo je Modrić.

Nada se da će ovu godinu završiti na najbolji mogući način.

-Ovo je bila čudesna godina. Nadam se da ćemo ju zaokružiti na najbolji mogući način, osvajanjem ovog trofeja - zaključio je najbolji nogometaš svijeta.

 

M.B.