Poznat je raspored kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo 2020. godine. Vatreni će kvalifikacije otvoriti 21. ožujka s Azerbajdžanom, a tri dana kasnije gostovat će u Mađarskoj. 

U lipanjskom terminu, točnije 8. lipnja dočekujemo Wales, a 6. rujna Slovačku. Potom 9. rujna igramo s Azerbajdžanom u gostima.

Mađare ćemo dočekati 10. listopada, a 13. listopada igramo s Walesom u gostima. Kvalifikacije zaključujemo domaćim dvobojem sa Slovačkom 16. studenoga.

Kako se nalazi u skupini sa samo pet momčadi, Hrvatska će imati i dva slobodna termina za odigravanje prijateljskih utakmica, u lipnju i studenome.

-Rekli smo i prije, pred nama je jedini cilj, proći na Europsko prvenstvo, o tome nema puno razmišljanja. Sad znamo i protivnike, znamo kakva nam je grupa, nije ni lagana ni teška, ali mi moramo biti favoriti, kao što jesmo. Kvalifikacije su vrlo kratke, traju samo osam mjeseci i nema mjesta za greške. Bitno je ne bježati od uloge favorita. Možda nemaju neke velike zvijezde osim Balea, pa i Hamšika, ali moramo svaku ekipu poštovati i respektirati, ali najviše sebe, mi smo svjetski viceprvaci i znamo svoju kvalitetu i svoj cilj - rekao je izbornik Dalić u izjavi za HRT.

Termini odigravanja utakmica:

21. ožujka, 20:45 (četvrtak): Hrvatska - Azerbajdžan
24. ožujka, 18:00 (nedjelja): Mađarska - Hrvatska

8. lipnja, 15:00 (subota): Hrvatska - Wales

6. rujna, 20:45 (petak): Slovačka - Hrvatska
9. rujna, 18:00 (ponedjeljak): Azerbajdžan - Hrvatska

10. listopada, 20:45 (četvrtak): Hrvatska - Mađarska
13. listopada, 20:45 (nedjelja): Wales - Hrvatska

16. studenoga 20:45 (subota): Hrvatska - Slovačka

 

M.B.