Poljska je, lišena usluga svog najboljeg igrača Roberta Lewandowskog, remijem s europskom prvakom Portugalom (1:1) preotela Nijemcima status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.


Poveli su domaćini preko Andrea Silve u 34. minuti, a gosti su došli do boda nakon ponovljenog kaznenog udarca Arkadiusza Milika.

Reprezentacija Srbije je bez većih problema svladala Litvu s 4:1 u Beogradu i potvrdila osvajanje prvog mjesta u skupini, što joj donosi igranje u Ligi B, gdje će biti i Hrvatska, u sljedećem izdanju Lige nacija.

U Ligi D Kosovo je s 4:0 bilo bolje od Azerbajdžana, pa je osvojilo prvo mjesto i seli u Ligu C.

Hrvatska će biti nositelj u predstojećim kvalifikacijama za EURO, što znači da ne može biti u skupini sa Švicarskom, Portugalom, Nizozemskom, Engleskom, Belgijom, Francuskom, Španjolskom, Italijom i Poljskom. Ždrijeb je na rasporedu 2. prosinca 2018. u Dublinu.

Potencijalni protivnici Hrvatske u drugom izdanju Lige nacija koje će se igrati za dvije godine su: Austrija, Češka, Finska, Njemačka, Island, Norveška, Poljska, Rusija, Škotska, Srbija i Wales.

U prvom izdanju za naslov u elitnom razredu Lige nacija bore se Engleska, Portugal, Švicarska i Nizozemska, a za dvije godine uz njih će u Ligi A igrati još Belgija, Bosna i Hercegovina, Danska, Francuska, Italija, Švedska, Španjolska i Ukrajina.

 

M.B.