Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije, Ivan Rakitić, ozlijeđen je i neće igrati u nedjelju protiv Engleske, potvrdio je izbornik Zlatko Dalić.

-Rakitić će se vratiti u Barcelonu jer ima ozljedu. Moja praksa je da u takvim situacijama ništa ne riskiramo i neka se odmori. Nama trebaju zdravi i spremni igrači, a Rakitić u ovom trenutku nije sto posto spreman. Na toj poziciji imamo više solucija, Vlašića, Kovačića, Brekala, Badelja. Idemo na Wembley uživati u nogometu - izjavio je izbornik Zlatko Dalić uoči puta u London.

Ivan Rakitić je protiv Španjolske igrao do 67. minute, kada ga je zamijenio Nikola Vlašić. Pored Vlašića, u utakmici protiv Španjolske u igru je ušao i Josip Brekalo, koji je zaslužan za pobjednički zgoditak Tina Jedvaja u drugoj minuti sudačke nadoknade.

-Moramo polako uvoditi mlade igrače, ali ne smijemo zaboraviti naše senatore koji nose reprezentaciju. Mladi igrači trebaju se uklopiti uz njih. Hrvatska ima perspektivu i možemo puno napraviti - dodao je Dalić.

Kao primjer forsiranja mladih igrača naveo je Englesku.

-Englezi su u situaciji da ako pobjede kod kuće bit će prvi u grupi. To je mlada i sjajna momčad koja nam je stvarala probleme u Rijeci i na SP. No, nećemo se predati, imamo respekt prema njima, ali još više prema sebi samima i to pokazujemo na svakoj utakmici - izjavio je izbornik.

Osvrnuo se i na igru mladog Tina Jedvaja koji je odlučio utakmicu sa Španjolcima.

-Jedvaj je dobro odigrao na lijevom braniču i neću ga sada dirati. No, mi trebamo na toj poziciji ljevaka i tu imamo više rješenja, ali trenutno su svi ozlijeđeni - istaknuo je.

Podsjetio je kakve je sve protivnike Hrvatska imala u ovoj kalendarskoj godini.

-Kako god da završi u nedjelju, mi moramo biti ponosni, u ovoj godini igrali smo protiv Engleske, Španjolske, Francuske, Brazila, Argentine, Portugala, Meksika, Perua, Nigerije, Danske i Rusije - zaključio je izbornik Dalić.

 

M.B.