Nogometaši Intera su u 11. kolu talijanskog prvenstva ostvarili veliku pobjedu na svom travnjaku. Na Giuseppe Meazzi je pala Genoa hrvatskog trenera Ivana Jurića s visokih 5:0.

Trener Nerazzurra Luciano Spalletti izveo je na teren dosta šarolik sastav. Od trojice Hrvata u redovima milanskog kluba igrala su dvojica; Marcelo Brozović i Ivan Perišić, dok je Šime Vrsaljko ostao na klupi.

Dva zgoditka za Inter zabio je Gagliardini, a po jedan su upisali Mario, Politano i Nainggolan. Upravo je Belgijanac zamijenio Brozovića u 87. minuti, a Perišić je iz igre izašao deset minuta ranije.

Gazzetta dello Sport je u današnjem izdanju Inter prozvala tenkom, a za igrača utakmice prozvala sjajnog Joaa Marija koji je s golom i dvije asistencije odigrao najbolju utakmicu otkad je došao u Inter.

Gagliardini je za svoju izvedbu dobio osmicu, a 7,5 je dobio Marcelo Brozović, kojeg su Talijani ponovno iznimno nahvalili.

-Bio je začetnik baš svega dobroga, kao i uvijek. Bio je sjajan kao i u Rimu protiv Lazija. Neki igrači će se u nekim utakmicama malo odmarati, ali ne i Marcelo. U Joau Mariju i Gagliardiniju je našao sjajne suigrače, ali njegova režija Interove igra bila je još jednom briljantna - stoji u opisnoj ocjeni hrvatskom reprezentativcu.

Ivan Perišić je dobio šesticu uz komentar da je ponovno bio samozatajan te da svojim talentom mora više sudjelovati u igri.

 

M.B.