Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ostao je na šestom mjestu najnovije ATP ljestvice koja je objavljena u ponedjeljak, a prošlotjednu 18. poziciju zadržao je i Borna Ćorić.


Ivo Karlović je također zadržao prošlotjedni ranking, on ja i ovaj ponedjeljak 137. tenisač svijeta.Viktor Galović je napredovao jedno mjesto, sa 204. na 203. poziciju, a Nino Serdarušić četiri mjesta i sada je 223. tenisač svijeta.

Među vodećima nije bilo promjena pa je i ovaj tjedan Španjolac Rafael Nadal prvi, drugi je Švicarac Roger Federer, a treći je srpski tenisač Novak Đoković.

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak je Petra Martić koja je u odnosu na prošli tjedan napredovala jedno mjesto i sada se nalazi na 36. poziciji.

I Donna Vekićj e u odnosu na prošli tjedna upisala napredak i to od dva mjesta i popela se do 38. mjesta.Tereza Mrdeža je nazadovala šest mjesta i sada se nalazi na 164. poziciji, dok je Jana Fett pala sedam mjesta na 174. poziciju.Tena Lukas je skočila deset mjesta i sada je 241. tenisačica svijeta.

Na vrhu nema promjena. Prva je Rumunjka Simona Halep, druga je Dankinja Caroline Wozniacki, a treća Njemica Angelique Kerber.

 

M.B.