Španjolska nogometna reprezentacija danas na Wembleyu igra svoju prvu utakmicu nakon razočaravajućeg ispadanja sa Svjetskog prventva.

-Igrat ćemo napadački, imati loptu u svom posjedu te stvarati prilike. Kada ne budemo imali loptu visoko ćemo i agresivno pritiskati protivničku obranu - rekao je novi izbornik Luis Enrique na konferenciji za medije uoči okršaja na Wembleyu.

U utorak će, pak, Španjolska ugostiti Hrvatsku u Elcheu u svojoj drugoj utakmici u Ligi nacija.

Luis Enrique je izostavio s popisa veznog Kokea, desnog beka Jordija Albu te krilnog Lucasa Vázqueza, a zbog obiteljskih rayloga neće biti napadača Diega Coste. Od igranja su se pak oprostili branič Gerard Piqué, vezni Andrés Iniesta te ofenzivni David Silva. Enrique je pozvao deset novih igrača među kojima su povratnik u momčad napada Álvaro Morata i stoper Raúl Albiol.

-Razgovarao posebno s igračima, sa svima zajedno...nemam jednu zatvorenu metodu rada. Radim stvari koje vidim da nedostaju momčadi. Njihovo ponašanje tijekom proteklog tjedna, koliko smo radili zajedno, bilo je besprijekorno. Primjerice pravilo da neće koristiti mobitele prilikom objeda prihvatili su s oduševljenjem - rekao je Enrique koji je već ranije najavio da će igrati u formaciji 4-3-3 u kojoj već godinama igraju.

Španjolska je zadnji put s Engleskom igrala u studenom 2016., također na Wembleyu. Pod vodstvom Julena Lopeteguija na klupi Španjolci su tada odigrali 2-2.

 

M.B.